- hirdetés -

Eddig meg nem valósított programokra kérnek pénzt.

Az elfogadott költségvetési koncepciójuk alapján, több mint kétmillió forintból szeretne gazdálkodni jövőre a Cigány Kisebbségi Önkormányzat.

Többek között erről is szó esett a legutóbbi CKÖ ülésen. A többlettámogatást azért kérnék a települési önkormányzattól, mert az idei szűkös költségvetésük miatt a munkaprogramjukban megfogalmazottak közül vannak olyanok, melyeket nem tudtak megvalósítani. Az elmúlt időszakról Simondán Gusztáv CKÖ elnök szólt, aki elmondta, sikeres volt a cigánybál, melyre 260 jegyet adtak el.

Egy hónappal tovább

Áprilisban közel 20 roma kezdett el dolgozni a városban és a külterületeken a közcélú munkaprogram keretében. Budai Sándor, a munkacsoport vezetője arról tájékoztatott, hogy várhatóan még egy hónappal meghosszabbítják a foglalkoztatottak szerződését, így január 31-ig dolgozhatnak. A programban dolgozók létszáma időközben 34-re emelkedett.

Korrepetálás, felzárkóztatás

Elindult az a felzárkóztató program is, melyről egy korábbi ülésen határoztak. A program keretében nemcsak korrepetálás zajlik, hanem tehetséggondozás is, a gyerekeket Bánkiné dr. Borbély Mária segíti a tanulásban. A CKÖ erre a programra 40 ezer forintot ajánlott fel, melyet a tanárnő tan- és szakkönyvek vásárlására fordít.

Adományosztás

Javában zajlanak a kisebbségek napja alkalmából tartott rendezvény előkészítő munkálatai, melynek keretében tartják majd a karácsonyi adományosztást. A december 18-án tartott eseményen a ruha és ételosztás mellett ünnepséget is szerveznek, ahol a város általános iskoláiban tanuló gyerekek lépnek fel műsoraikkal. Ezen a rendezvényen mutatkozik be először az a csoport is, mely tavasz óta, egy nyertes CKÖ pályázatnak köszönhetően ismerkedik a cigány néptáncoktatás rejtelmeivel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.