- hirdetés -

Átadták péntek délután a felújított birkózó termet. A névadó ünnepség márciusban lesz.

Szeptember elején indult a munka az Október 6. utcai birkózó csarnoknál. Fogalmazhatunk úgy is, hogy szinte teljesen szétverték a termet: új öltözőket, tusolókat alakítottak ki, kicserélték az ablakokat, új bejárat jött létre és egy várakozótér a szülőknek, ahol megnézhetik csemetéiket, megvárhatják az edzés végét. A birkózóknak a legjobb hír, hogy mintegy másfélszeresére nőtt a szőnyegfelület.

Boldog birkózók az új teremben (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Boldog birkózók az új teremben (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Péntek kora délután adták át a beruházást. Németh Béla polgármester és Lázár János, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke vágták át a szalagot. Orosháza polgármestere hangsúlyozta, hogy a város életében mindig is fontos volt a sport és a sportolás feltételeinek megteremtése. A birkózó terem egy sikeres pályázatnak köszönhetően, az önkormányzati minisztérium támogatásával újult meg. De nemcsak ez az épület, hanem az asztalitenisz csarnok is jelentős fejlesztésen esett át.

Nevet kap a csarnok

A magyar birkózó sport életében fontos ez az orosházi esemény – emelte ki a szövetség alelnöke. Lázár János úgy fogalmazott: ebben a városban igen eredményesen és magas színvonalon űzik ezt a sportágat. Németh Bélának egy köszönő plakettet adott át, amiért ilyen jelentős mértékben segíti a város a birkózást.

A csarnok nemcsak megújult, hanem nevet is kap. Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke bejelentette, hogy Dr. Sándor László nevét veszi fel a terem, a névadó ünnepség a tervek szerint március 20-án lesz.

Az ünnepi beszédek és a szalagátvágás után a vendégek megtekinthették a megújult termet, a Spartacusos fiatalok pedig örömmel vették birtokba a csarnokot. Elsősorban persze a jóval nagyobb szőnyeget, ahol reméljük sok tehetséges és eredményes orosházi birkózó küzd majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.