- hirdetés -

Pásztor Erzsi kollégái miatt vállalta el Mamy szerepét Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiájában.

A Turay Ida Színház előadását (rendező: Böhm György) november 25-én este 7-től láthatjuk a művelődési központban.

Robert Thomas egyik nője Pásztor Erzsi, akit egyik generációnak sem kell bemutatni. A 70 feletti (Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas, Érdemes) művészt telefonon értem el, hogy megtudjuk, miért vállalt szerepet egy „utazó”, országot járó társulat legfrissebb darabjában.

Miért vállalta el Mamy szerepét?

Pásztor Erzsi
Pásztor Erzsi Orosházán

Tulajdonképpen a kollégák miatt, a társaság kedvéért mondtam igent. Olyan csapat vesz részt ebben, akivel szívesen vagyok együtt. Bencze Ilonával a Madách Színházban léptem színpadra, Tóth Judittal, Nyírő Beával pedig Sopronban játszom együtt a Macskajátékot. Amikor a Madách zenés színházzá alakult, Darvasi Ilona, aki akkor a Turay Ida Színház igazgatója volt, meghívott egy szerepre, az Imádok férjhez menniben, amit azóta is játsszunk. Ehhez még jöttek mások is, most reméljük, szintén sikerrel játsszuk a Nyolc nőt.

Miben áll az előadás különlegessége? Többeknek esetleg a 2002-es film ismerős.

Nem láttam a filmet, nem is mindig jó, ha megnézem előre. Az biztos, hogy mulatságos a történet, szórakoztató – éppen a kollégák miatt. Lendületes, pergő ritmusú, komikus elemekben bővelkedő előadásra számíthatnak. Majdnem végig jelen van mindenki, néha engem tolnak, rúgnak ki a tolókocsival, hogy ne zavarjak.

Milyen figurát hoz Orosházára Mamy személyében?

Mamy egy kicsit iszákos, egy kicsit nagyot hall, mindenbe belekontárkodik, amit a többiek nem vesznek jó néven. De érdekes a többi szerep is: Bencze Ilona finom úrinőt játszik, akiről azonban kiderül egy s más, Halász Aranka pedig az a nő, aki mindenkit kiborít, igazi hárpia. Ők ketten testvérek, de homlokegyenest más a természetük. A történetben van könnyűvérű nő is, és más, különböző társadalmi rétegekből szereplők. Mindenki titkot hordoz, amire fény derül. A legnagyobb titok a történet végén van, de az majd csak szerdán este derül ki. Egy jó krimi már csak ilyen, főleg, ha komédiával van egybegyúrva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.