- hirdetés -

Ha hétvége akkor ételosztás. Többeknek csak ezen a két napon jut meleg étel az asztalukra.

Volt olyan nap, amikor kétszer is osztott ételt Illyés Gábor és csapata. Mint mondta, az hogy ennyi ételosztást tudnak szervezni, az elsősorban a támogatóknak köszönhető, akik már őt keresik fel és nem fordítva, mit ahogy az a kezdetekkor jellemző volt. Az utóbbi időben a Cleopátra sörözőnél, a Szőlő körúti húsboltnál, a Kék lagúnánál osztottak ételt a rászorulnak.

Novemberben lecsó

Szombaton, a taxiállomáson található húsboltnál várták egy tál meleg étellel az orosháziakat. Az egész kezdeményezést a Gyopárhús Bt. támogatta, a cég egyébként az egész év folyamán aktívan segíti az ételosztásokat. Ezúttal, a felajánlott 70 kilogramm húsból és zöldségekből főtt a babgulyás és felesborsó leves. Sokan eljöttek most is, talán még többen, mint eddig, hogy vigyenek az ételből, alig egy óra alatt el is fogyott a 750 adag. Vasárnap a Piros hetesnél folytatódott az ételosztások sora, egy kis különlegességgel, ugyanis nem a megszokott ételek rotyogtak a gulyáságyúban, hanem lecsó.

Gyorsan fogy az étel, hiszen sok a rászoruló (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Gyorsan fogy az étel, hiszen sok a rászoruló (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Összefogás nélkül nem megy

– Az idők múlásával, ahogyan egyre többször osztunk ételt azt figyeltem meg, hogy megint kezd visszatérni az a társadalmi összefogás, ami nem is olyan rég még jellemezte ezt az országot. Olyan támogatók állnak a kezdeményezésünk mellé, akik néhány évvel ezelőtt egyszerűen nemet mondtak az egészre. Most pedig első szóra adnak, ki kevesebbet, ki többet, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy segíthetnek. Szerintem nincs még egy ilyen város, mint Orosháza, ahol ennyien adnak azért, hogy másoknak adhassanak – hangsúlyozta Illyés Gábor.

Decemberben is

folytatódik az ételosztás. Már nemcsak Orosházán, hanem  a környező településeken is várják a rászorulókat meleg étellel; így Gádoroson, Tótkomlóson, Nagyszénáson. A szeretet ünnepéhez közeledve pedig a piacon szerveznek egy nagyszabású ételosztást.

November 21-én, szombaton a Csilla büfénél, míg november 22-én, az Anno sörözőnél várják egy tál meleg étellel az orosháziakat, mindkét napon 13 órától.  Ez utóbbival együtt idén már húszezer adag étel osztott lllyés Gábor és csapata.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.