- hirdetés -

Felejthetetlen élményekkel gazdagodhat, aki ellátogat a papagáj és fóka show-ra.

A Vásárosnaményi Atlantika Kft. vízividámparkja egészen november 22-ig vendégeskedik városunkban. Az első előadást november 6-án tartották. Olyan ez a show, mint egy minicirkusz, melynek kellékei egy nagy fűtött sátor, medence, porond, valamint nézőtér, főszereplői pedig az arapapagájok, fókák és az őket tanító kedves család.

Okosak, mint egy ötéves gyerek

A show stílusosan a magyar zászló felvonásával vette kezdetét – az állatokat tanítok egyébként olaszok – nemzeti lobogónkat természetesen ki más vonhatta volna fel, mint egy gyönyörű arapapagáj. A műsor nem csupán látványos szórakozást nyújt, de a papagájok és fókák viselkedéséről, képességeikről is sokat tudhatunk meg.

Sportos madár a kifutón (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Sportos madár a kifutón (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Például azt, hogy a papagájok ezen fajtájának értelmi szintje megegyezik egy ötéves gyerekével. Ezt az este folyamán be is bizonyították. Láthattunk többek között csengővel számoló, kerékpározó, rollerező, logikai játékot hibátlanul megoldó, illedelmesen köszönő papagájokat. Végül pedig egy hibrid arapapagáj repült át a fejünk felett, melyet a gyerekek és valljuk be mi szülők is ámuldozva figyeltünk.

Az egyensúlyozás királyai

Őket követték az egyensúlyozás királyai, az oroszlánfókák , akik szárazon és vízen mutatták be nem mindennapi mutatványaikat. Labdával egyensúlyoztak – mely nem okozott különösebb gondot számukra, hiszen nekik a bajszuk olyan, mintha az a kezük lenne – szaltóztak a vízben, énekeltek, kottát olvastak, és karikákat gyűjtögettek, színek szerint.

A nézők egyike, akit felhívtak a porondra még egy „fókapuszit” is kapott, sőt még egy műalkotással is gazdagodott. Az egyik fóka, szájában ecsettel ugyanis egy papagájt festett, a kicsit megilletődött hölgy örömmel vette át a nem mindennapi, és valljuk be felbecsülhetetlen értékű alkotást.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_nafmtqB6Ec&feature=player_embedded

Az előadás során a szervezők ügyeltek az interaktivitásra is, ugyanis a közönség apraja-nagyját is bevonták a játékba. A show egésze alatt a nézők számos dolgot megtudhattak az állatokkal kapcsolatban, majd ha jól válaszoltak (főként gyerekek voltak a kiválasztottak) a feltett kérdésekre, ajándékot kaptak, egy papagáj-fotót, melyet dedikáltak az állattanítók.

Aki nagyszerű, önfeledt szórakozást szeretne családjának, gyermekének, és megteheti, ne hagyja ki ezt a különleges programot. A show-műsor a Tesco parkolóban felállított, fűtött sátorban tekinthető meg november 22-ig; hétköznaponként 18 órától, szombaton 11, 15 és 18 órától, vasárnap 11 és 15 órától. Elképesztően bájos, nem mindennapi tettekre képes fókák és papagájok várják az érdeklődőket.

A show nemcsak a látványra fókuszál, a legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet arra, tiszteljük, védjük, óvjuk és ami legfontosabb szeressük az állatokat, legyenek azok papagájok, fókák, vagy más állatok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.