- hirdetés -

A Fekvenyomó Országos Csapatbajnokságon a fiúk elizgulták a versenyt.

A Toldi  férfi és női csapata  is esélyesként szállt versenybe Vésztőn, de csak a lányoknak sikerült az esélyességet aranyra váltani.

A Szabó Vanda, Schneider Erzsébet, Pogány Andrea, Cseh Zita, Vári-Szabó Dóra, Szabó Ágnes, Kovács Vivien alkotta orosházi csapat alaposan kitett magáért. Cseh Zita és Szabó Vanda bronzérmes lett súlycsoportjában, a többiek pedig kivétel nélkül az élen végeztek, így a Toldi nagy fölénnyel nyerte a Magyar Bajnokságot. A csapat vezetője, Musztafa Imre szerint mindenki hozta azt az eredményt, amit elvárt tőlük.
– Elégedett vagyok a csapattal is és külön-külön a lányokkal is. Megint győztünk, és ez a dicsőségen túl azért is nagyon jó, mert a vereséggel ellentétben ezt nem kell megmagyarázni – mondta a mesteredző.

A fiúknál már nem ilyen rózsás a helyzet. A Tarsoly Gyula, Czeitler Márton, Kovács Norbert, Szabó Richárd, Szöllősi Gábor, Csík Gábor, Kovács Ferenc, Géresi Péter összeállítású orosházi alakulatból „csak” Tarsoly, Czeitler, Kovács és Géresi tudott súlycsoportjában az első helyen végezni. A többiek a 2.-5. pozícióban zártak és ez összességében a csapat bronzéremhez volt elegendő. Musztafa Imre így értékelte a fiúk szereplését:
– Nagyon hiányzott a csapatból Lipcsei Laci és Kánya Roli, ill. Csík Gabi sem tudta még mentálisan túl tenni magát a VB-n történt kiesésén. Hiába erős, a túlzott megfelelési vágy görcsösséget okoz nála és nem képes teljesíteni azt sem, amit tud, de ezt majd közösen megoldjuk. Nagyon bízom benne, hogy a november 28-29-én Orosházán sorra kerülő 20. Erőemelő Országos Bajnokságon már ő is és a többiek is sok örömet okoznak majd a hazai közönségnek.”

A férfiaknál a Kaposvár, Nagykanizsa Tab összeolvadásából lett Tab néven indult klub nyerte a CsB-t,  míg a második helyen a vendéglátó Vésztő végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.