- hirdetés -

Aradi fotósok mutatkoznak be a Táncsics gimnázium zsibongójában november 20-ig.

A Táncsics Stúdió meghívására az Aradi Foto Club 14 tagjának 48 munkáját tematika szerint csoportosítva láthatjuk, és nézzük is meg: ízelítőt adnak abból a világlátásból, amely a fotósok sajátja. A pillanatot ragadják meg, hangulatokat rögzítenek, érzelmeket csípnek el és adnak át, szépségeket továbbítanak, kérdéseket hagynak hátra.

A tárlatot Makuláné Gulicska Valéria igazgatóhelyettes nyitotta meg. A mesebeli királyfihoz hasonlította az embert, aki a halhatatlanságot keresi, de legalábbis nyomot akar hagyni maga után a világban.
„Ennek a vágynak a megnyilvánulási formái jelennek meg a művészetekben. A valóság, a világ megörökítésének vágya arra ösztönözte az embert, hogy lerajzolja, megfesse, leírja, megénekelje mindazt, ami őt körülveszi” – hallhattuk.

A gimnázium aulájában láthatók a képek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A gimnázium aulájában láthatók a képek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A különböző korok más-más módját keresték és találták ennek a tevékenységnek. „Igaz, ugyan, hogy a fényképezés alapvetően technikai kérdés, fizikai, kémiai törvényszerűségeken alapul, mégis hihetetlenül nagy különbséget látunk egy-egy fénykép megtekintésekor.”

Az Aradi Foto Clubot 1968-ban Kelen Ferenc alapította meg, a jelenlegi elnök, Mircea Boran négy társával jött Orosházára. A kapcsolatokat kereső szervezet pályázat révén jutott el hozzánk, a szomszédba, miután az ősz folyamán Török Zsolt és Varga László tanárok a Táncsics Stúdió két tehetséges növendékével közös kiállítást tarthattak Aradon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.