- hirdetés -

Bővült a dolgozói létszám és fejlesztéssel keresi a kiutat a válságból a kórház.

Október 30-án formai szempontból befogadták és értékelésre bocsátották az orosházi kórház sürgősségi osztályának pályázatát.

– Amennyiben nyerünk, 270 millió forintot fordíthatunk a sürgősségi osztály műszereinek és épületének fejlesztésre. Ezenkívül két plusz ágy lesz, 6 fekvőhelyen folyhat majd a gyógyító tevékenység – nyilatkozta dr. Kalmár Mihály, az orosházi kórház igazgatója.

– Úgy vélem, a válságból csak előre haladva lehet kimenekülni. Ezért gőzerővel készülünk egy másik jelentős pályázatra is. A sürgősségi pályázathoz és a kórház stratégiai tervéhez igazodva készítjük el az orvos szakmai programot is, az erre vonatkozó nagy volumenű pályázaton is el kívánunk indulni.

– Szintén jó hír, hogy több mint 10 diplomás- illetve segédápoló kezdhette meg a munkát a krónikus osztályon, ahol november elsejével 50 krónikus ágyon indult meg az ellátás. A 2007-es struktúraváltásnál a kórház 80 krónikus ágy működtetése feladatát kapta a minisztériumtól. 30 ággyal indult a tavaly decemberben átadott osztály, most pedig a fennmaradt 50 ágyra is sor került. Fenntartásukhoz mostanra lett meg a megfelelő személyzet, a gyógyszerkeret beállítása, a műszerek és az anyagi forrás – összegezte Kalmár.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.