- hirdetés -

Vajon hogyan hangozhat a „Tavaszi szél vizet áraszt” török szájból?

A Comenius program keretében a Vörösmarty Tagintézmény szeptemberben kezdte el új nemzetközi pályázatát egy török és egy olasz iskolával közösen. Ennek első állomásaként két nevelő utazott a török koordinátorhoz, hogy egyeztessék és pontosítsák, milyen feladatok várnak rájuk a két éves projekt kapcsán.

Magyar dal török kiejtéssel írva - érdekes
Magyar dal török kiejtéssel írva - érdekes

A távoli Trabzon városában (ami jócskán Ázsiában, Moszkvától is keletebbre van) a három iskola képviselői bemutatták egymásnak intézményeiket, népdalaikat. A török diákok örömmel tanulták meg a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű dalt.

A magyar tanárok láthatták a vendéglátó iskola mindennapjait, tanítási órákon vehettek részt több évfolyamon is. Délutánonként megtekinthették a Fekete-tenger parti város és környékének nevezetességeit, így például jártak a IV. században alapított Sümela kolostorban, mely 1200 méter magasan egy hegy oldalába épült, vagy a Ayasofya székesegyházban és Kemal Atatürk villájában.

A pályázat következő jelentős állomása áprilisban lesz, amikor közel húsz tanuló és nevelő látogathat el az olasz partnerhez San Pietro Vernoticóba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.