- hirdetés -

Orbán Tibor az első fordulóban megsérült, így fel kellett adnia a versenyt.

Már jó ideje megszokhattuk, hogy ha valamilyen karate versenyen Zsiga Zsolt tanítványai részt vesznek, akkor sikerekről számolhatunk be. A hét végén Pécsett rendezett „Magyar Nagydíj” meghívásos versenyről viszont nincsenek jó híreink.

A szervezők, a legkiválóbbak közül nyolc magyar és négy külföldi harcost hívtak meg a tornára, köztük az orosházi Orbán Tibort.

Orbán Tibor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Orbán Tibor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint Zsiga sensei elmondta, Tibi az elő fordulóban nehéz ellenfelet kapott a kétszeres Európa-bajnok orosz versenyző személyében. Az első menetben nagyszerűen harcolt és nyerte is a menetet, a folytatásban aztán megtörtént a baj.
– A második menet első percében az orosz versenyző egy belső térd rúgással, teljes erővel eltalálta Tibi műtött térdét. Rögtön láttuk, hogy gond van, hisz nem tudott lábra állni. A bíró számolt, de ha nem számolt volna, akkor sem engedtem volna tovább küzdeni. A mérkőzést KO-val az orosz fiú nyerte – mondta el a mester.

A későbbi kórházi vizsgálatnál kiderült, hogy nem olyan súlyos a sérülés, mint amilyennek az első pillanatban látszott, úgyhogy Orbán fáslizott lábbal, a héten már könnyített edzést végezhet.

– Nagyon bízom benne, hogy a jövő heti, Zágrábban rendezendő nemzetközi versenyen Olasz Attila és Hajdú Edit mellett Orbán Tibi is tatamira tud állni – emelte ki Zsiga Zsolt.

A pécsi torna győztese az előzetesen legnagyobb esélyesnek kikiáltott orosz Kurbanov lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.