- hirdetés -

Az orosházi lány nagy zenei sikere Szatmárnémetiben.

Az OrosCafé.hu-nak Pribék Andrea küldött emailt, melyben egy nagyon szép sikerről számolt be.

Idén október 24-én és 25-én rendezték meg Szatmárnémetiben a Hajnal akar lenni (HAL) népdaléneklési versenyt, ahol 19 éve próbálják megőrizni és a következő generációk számára átmenteni a csodálatos magyar népdalkincset.

Jankov Gyöngyvér játéka elragadó volt
Jankov Gyöngyvér játéka elragadó

Ötvenen vettek részt az idei versenyen, ami jóval több a tavalyinál. Ez is mutatja, hogy milyen szükség van erre a lehetőségre, ahol a fiatal tehetségek megmutathatják magukat, a közönségnek pedig ritka élményt ad a népzene ily módon élővé tétele és a szakértő zsűri értékelése.

A nagyon erős mezőnyben a 24 éves orosházi Jankov Gyöngyvér, aki moldvai népdalokat énekelt és magát kobozzal kísérte, 4. helyezést ért el és Aranypáva szakmai minősítést nyert a versenyen, továbbá meghívást kapott a Budapesten rendezendő Aranypáva nagydíj Gálá-ra.

A zsűri talán legismertebb tagja, a Kodály-tanítvány dr. Olsvai Imre a következőképpen méltatta Gyöngyvért:
„Élővé tudta varázsolni az énekeket. Ha becsuktam a szemem, Moldvában éreztem magam az adatközlők közt. Igen, így kell népdalt énekelni.”

Gratulálunk és érdeklődve várjuk a folytatást, mert ahogy a zsűri másik tagja, dr. Gerzanics Magdolna nyilatkozott:
„Jankov Gyöngyvér azok közé tartozik, akikről még sokat hallunk a jövőben.”

A fiatal énekes már több orosházi produkcióban részt vett. Többek között az Oros-haza Baráti Kör saját dalát is ő énekelte illetve furulyázta, melyet itt hallgathat meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.