- hirdetés -

Egykor együtt főztek az Alföld Szállóban, most közösen segítettek.

Tercsi József a Pipacs étterem főszakácsa, Faragó Jenő, aki jelenleg munkanélküli szakács és Dér József a „Hatlépcsős”-ként ismert étterem séfje régóta barátok. Nemrégiben úgy döntöttek, csatlakoznak az Illyés Gábor által szervezett ételosztási akciók egyikéhez.  A szakácsok nemcsak az ételosztásban, hanem a főzésben is segítettek. Ez alkalommal Tercsi József, a Fűt-Ker Kft. és a Diófa csárda támogatta anyagilag a kezdeményezést, mely az Oázis presszónál volt október 24-én, szombaton.

– A város életében sokak által ismert és elismert szakácsok első szóra igent mondtak akkor, amikor felkértem őket arra, vegyenek részt az ételosztásban. Jó érzés, hogy mellém álltak és támogatják a kezdeményezésemet – mondta Illyés Gábor.

Babgulyás, felesborsó leves és húsos káposzta, mintegy 750 adag étel főtt a gulyáságyúban, melyből jutott a Családok Átmeneti Otthonának és a Hajléktalanszálló lakóinak is.

Megadták a módját

A szakácsok felöltötték szakácsruhájukat és porciózták az adagokat. Tercsi József   „Kedves egészségre!” kíséretében adta át az ételhordót, miután telemerte babgulyással.
– Nagyon örülök, hogy segíthettem. Remélem, a jövőben még lesz arra alkalmam, hogy részt vegyek az ételosztások valamelyikén, melyekre szerintem nagy szükség van. Hiszen egyre kevesebb a munkahely, egyre több a rászoruló – vélte Tercsi József.

Faragó Jenő szintén örült, hogy segíthetett azokon az embereken, akik hasonló helyzetben vannak mint ő.
– Mindenki becsülje meg azt az egy tál ételt, amit itt kap, mert jó szívvel adjuk – hangsúlyozta.

– Ötven évek főzök már, és nagyon örülök, hogy segíthettem. Úgy látom hálásak ezért az emberek, ha nem is mondják ki, az arcuk akkor is mindent elárul- mondta Dér József.

Legközelebb október 30-án, 13 órától  a Cleopátra sörözőnél várják egy tál meleg étellel az orosháziakat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.