- hirdetés -

Többek közt ezeket a technikákat tanulhatják a gyerekek az őszi szünetben.

A Városi Képtárban Őszi Képzőművészeti Műhelyt szerveztek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A program előnye, hogy az őszi szünetben sem unatkoznak a diákok, sőt, hasznosan, játszva tanulva tölthetik idejüket. Mezei Fehér Judit tanártól és múzeumpedagógustól, az egy hetes elfoglaltság szervezőjétől tudtuk meg a részleteket.

– Az idei az első alkalom, hogy az egész szünetben fejleszthetik a kézügyességüket a fiatalok. A foglalkozásokat úgy terveztük, hogy minden nap valamilyen új műfajt ismerhessenek meg a résztvevők. Ezek között szerepel a grafika, a kollázs-montázs, a monotípia, a linómetszés, a papírmasé és a szobrászat. Az utolsó két technikában csütörtökön és pénteken próbálhatják ki magukat a látogatók, tehát még nem késő jelentkezni. A múzeumpedagógiai foglalkozások célja részemről az, hogy a gyerekeket és a felnőtteket is bevonjuk a képtárba, a művészet házába. Bár az átlag létszám most csupán tíz fő, de úgy látom, hogy aki egyszer eltölt egy napot egy ilyen foglalkozáson, az később is visszajön hozzánk.

Eredetileg felnőtt foglalkozást is hirdettek, de ezzel az alkalommal az idősebb korosztály nem tárulkozott ki. De erre van még lehetőségük, hiszen minden második héten, szombaton Képzőművészeti Műhelyt tartanak a Képtárban, ahol az időszaki és az állandó kiállításokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokra jelentkezhetnek az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.