- hirdetés -

Az utóbbi időben, már a hétvége mindkét napján osztanak ételt – most is.

Nemcsak a belvárosban, hanem a külterületeken is szerveznek ételosztást, hiszen nagyon sok rászoruló és kisnyugdíjas él a város ezen részein is. Illyés Gábor nemrégiben Kiscsákón főzött, két bográcsban 100 adag ételt. A helyieknek nagyon jólesett a figyelmesség, hálásak voltak, hogy rájuk is gondoltak a szervezők. Az ételosztások sora a Vadruca kocsmánál folytatódott, ahol 750 adag és négyfajta étel várta a rászorulókat.

Állandó hétvégi program

Az Otthon 2 sörözőnél is sokan összegyűltek, hogy vigyenek a meleg ételből. Az ételosztás következő állomása Rákóczitelepen volt, ahol a Rákóczi sörözőnél várta lencse-, felesborsó leves, babgulyás és húsos káposzta az itt élőket, összesen 750 adag. A legutóbbi ételosztásnak a Tamás bátya kunyhója italbolt biztosította a helyszínt, anyagilag pedig a Zalai-Autó Kft. és a pusztaföldvári vágóhíd támogatta.

– Nagyon sok a támogató és egyszerűen nem tudok nemet mondani, ez az oka annak, hogy már nemcsak vasárnap, hanem szombaton is tudunk ételt osztani. Sőt egész évre be vagyunk táblázva, úgyhogy az ételosztások sora tovább folytatódik. Azonban úgy érezem, egy kicsit sűrűn vannak ezek az ételosztások. Valószínűleg jövőre egy kicsit ritkábbra vesszük. Lehet, ezért negatív visszajelzést kapok, de remélem, megértik majd az emberek, miért döntünk így- nyilatkozta Illyés Gábor.

Illyés Gábor és csapata vendégszakácsok közreműködésével főz. Október 24-én, szombaton az Oázis presszónál, míg október 25-én, vasárnap a Tűzoltó kocsmánál várják egy tál meleg étellel az orosháziakat, mindkét napon 13 órától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.