- hirdetés -

Középiskolásoknak szóló előadássorozat indult, a téma: stílus és kommunikáció.

Mint a sorozat neve is mutatja, a stílus és kommunikáció összetartozó fogalmak. Mindennel kommunikálunk: a viselkedésünkkel, a megjelenésünkkel, az ápoltságunkkal, a beszédünkkel, a testtartásunkkal, a mimikánkkal. Mindegyikkel azt mutatjuk, milyen a stílusunk, milyenek vagyunk.

Az interaktív sorozatban nemcsak elméleti tudást kapnak a fiatalok a viselkedéskultúrából. Gyakorolják azt is, hogyan kell helyesen belépni, bemutatkozni, különböző alkalmakkor viselkedni. A jó megjelenés feltétele a megfelelő öltözet kiválasztása. Erről is hallhatnak, de szó lesz a testápolásról, külföldiek viselkedéskultúrájáról, és még sok-sok témáról.

– Sokan érdeklődnek a programsorozat után, mely egy sikeres pályázatnak köszönhetően valósult meg az Ifjúsági Kerekasztal szervezésében – mondta el az OrosCafé.hu-nak Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens. Megtudtuk, hogy bár betelt a 20 fős létszám, még bárki bekapcsolódhat.

A következő előadás november 5-én, délután 3-kor lesz a Táncsics gimnáziumban.

Az előadásokat Pántyéné Horváth Klára vezeti. A stíluskommunikátor elmondta, azért tartja fontosnak ezeket az órákat, mert a fiataloknak ebben az életkorban – a középiskolai évek alatt – alakul ki az igazi stílusuk. Életük nagyon fontos szakasza előtt állnak: továbbtanulnak, munkát vállalnak, udvarolnak, párkapcsolatokat alakítanak ki. Nem mindegy tehát, milyen benyomást keltenek. A szakember kiemelte, azt szeretné, hogy az előadások eredményeképp elinduljon egy olyan folyamat a fiatalok között, melyben sikk udvariasnak lenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.