- hirdetés -

Csutka Rozi és társai, sportjátékok, kiállítás és alkalmi piac- csak néhány az Uzsoki ovi őszi hagyományőrző napjának programpalettájáról.

A rendezvény már évek óta hagyomány az ovi életében, céljuk, a hagyományápolás mellett az értékek közvetítése. Ennek jegyében az Uzsoki Ovi Alapítvány szervezésében rengeteg program várta a kicsiket és nagyokat, sőt a nagyszülőket is.

„Minden medve szereti a mézet” címmel csupa mézességekből álló kiállítás várta az apróságokat, sőt, ha a gyerekek jól válaszoltak néhány kérdésre, garas volt a jutalmuk. És hogy mit lehetett kezdeni ezekkel  a garasokkal?-  arról egy kicsit később. Apró, szorgos kezek alatt szépültek a mézeskalácsok, közben egy-két falat azért a pocakba is jutott. Egy másik helyszínen a gyerekek zöldségekből farigcsáltak hajót, autót, és sok más remekművet.

Játék az élet (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Játék az élet (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Csutka Rozi és társai is megelevenedtek ezen a napon, előtte azonban le kellett morzsolni azt a kukoricát a csutkáról- ami nem kis feladat, valljuk be. Közben kint a ligetben kiderült, ki a legény vagy leány a gáton – népi jellegű sportjátékok várták az apróságokat.

Visszatérve a garasokhoz. A jó munkát mindenhol jutalmazták, mint említettük garasokkal, melyek stílusosan csutkából készültek. A gyerekek szorgosan is gyűjtögették, hogy aztán az alkalmi piacon el is költsék azokat. Alkudozni kötelező volt! Végül, aki teljesen elfáradt a sok elfoglaltságban, az pihenésképpen lovaskocsikázhatott egyet a környéken.Vagy éppen táncházban múlathatta az időt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.