- hirdetés -

Ingyenes szűrővizsgálat volt az orosházi kórházban. Az egészség megőrzését szolgálta a rendezvény.

Október 15-én a kórház rendelőintézetének 3. emeletén számos szűrővizsgálat segítségével alkothattak képet az érdeklődők az egészségi állapotukról és tanácsokat is kaphattak. Sokan életek a lehetőséggel, hiszen az egészséget könnyebb megőrizni, mint visszaszerezni.

– Kórházunkban már hagyomány, hogy ősszel ingyenes orvosi szűrésre hívjuk a lakosokat. Elsősorban a szív- és érrendszeri szűréseket végeztünk, hiszen hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek szerepelnek a haláloki statisztika első helyén. Ezen kívül volt prosztata szűrés, légzésfunkciós vizsgálat, zöldhályog szűrés – tudtuk meg Greksza Lászlóné ápolási igazgatótól.

Inkább maradjon üres a kórházi ágy (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Inkább maradjon üres a kórházi ágy (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egészségnap szerezésében nagy segítséget jelentettek azok a gyógyszercégek, akikkel a kórház kapcsolatban áll. Az intézmény ezen kívül segítséget kapott az Orosházi Aranyeső Emlődaganatos Betegek és Barátaik Klubjától is.

A szakrendelőben a klub egy tagja kiállítása is megtekinthető még néhány napig.

A szűrés célcsoportja az egészséges lakosság volt, korcsoporttól függetlenül. A szakemberek szerint a 40-50 évesek már komolyan odafigyelnek az egészségükre, illetve náluk jelentkezhetnek különböző figyelemfelkeltő tünetek.

Orbán Béláné úgy vélte, 57 évesen az embernek már oda kell figyelni az egészségére.
-Sajnos vannak problémák az egészségemmel, ezért is örültem az Orosházi Életben megjelent felhívásnak, hogy szűrővizsgálat lesz. Nagyon fontosnak tartom a betegségmegelőzést, ezzel elkerülhetjük a korai elhalálozást.

Héjja Ferenc kíváncsiságból jött el.
-Szeretném tudni, hogy 70 évesen mire számíthatok. Korábban csupán tüdőszűrésre jártam, most azonban már bővebb tájékoztatást szeretnék az egészségemről. Amikor már baj van, kevesebbet tehetünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.