- hirdetés -

Mesevilág és európai kultúra magyar, török és lengyel diákokkal.

Hetedik alkalommal rendezték meg a Vörösmarty tagintézményben a Vörösmarty napot. A szervezők mindent megtettek azért, hogy ez a nap más legyen, mint a többi.

Az iskola színjátszó szakkörös tanulói mesefiguráknak öltözve lovaskocsival járták a várost, hogy átadják az intézmények számára meghívójukat pénteki rendezvényükre. A program a hagyományos Vörösmarty futással vette kezdetét, melyet az egészséges életmód népszerűsítése érdekében hoztak életre.

Majd az iskola falán lévő emléktáblánál helyeztek el koszorút a nyolcadikosok. A megnyitót követően királyt és királynét választottak, akik végig irányították a nap eseményeit. Az irodalmi színpad előadása után a programok két szálon futottak.

Nemzetek találkozója

Az alsósok a magyar népmesék jegyében játszották végig a délelőttöt. Hét állomáson keresztül, mesékhez kapcsolódó feladványokat oldottak meg.

090930_vorosmarty
Király és alattvalója (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A felsősök az európai kultúrával barátkoztak, e témakörhöz kapcsolódó feladványok várták a diákokat 12 állomáson. Megismerkedtek a nemzetek ízeivel, zenéjével, ősi játékokkal, és népviselettel. E feladatok apropóját az adta, hogy a Comenius program keretében lengyel és török pedagógusok és diákok is részt vettek a rendezvényen, sőt bemutatójuknak köszönhetően megismertették a magyar gyerekekkel kultúrájukat, hagyományaikat, szokásaikat.

A délelőtt eredményhirdetéssel, majd Vörösmarty labdarugó kupával zárult. Az események sora itt azonban még nem ért véget. „Nyárbúcsúztató a Vörösmartyban” címmel délután is folytatódott a program, melyen a FIRST zenekar adott koncertet, majd a tűzlovagok és tűzzsonglőrök bemutatója kápráztatta el a közönséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.