- hirdetés -

Az utóbbi napokban szép sportsikereket értek el az iskola diákjai. Közülük hárman vármegyei bajnokok lettek.

Czombos Olivér és Tar Csenge március elején megnyerte a Békés Vármegyei Sakk Diákolimpiát, Oláh Zétény pedig az atlétika kislabdahajításban nem talált legyőzőre. A három „vörösmartys” sportolóval beszélgettünk.

Czombos Olivér: Fél pont hiányzott az országos bajnoki címhez!

– Március 9-én rendezték meg a Békés Vármegyei Sakk Diákolimpiát, amit nagyon izgalmas partik után rájátszással nyertem meg. Az első helyért ketten küzdöttünk, mert mindkettőnknek ugyanannyi pontja volt. Így játszanunk kellett egy plusz 5-4 perces partit, amit szerencsére én nyertem és így bejutottam az országos Sakk Diákolimpiára, ahova minden megyéből az első helyezett jut tovább, illetve Budapestről még további versenyzők.

Mesélj az országos döntőről is!

– Április 28-án, a Budapesten megrendezett diákolimpián összesen 27 induló volt az én korcsoportomban, ahol 2011-2012-es játékosok játszottak. A budapesti Testnevelési Egyetemen rendezték meg a versenyt. Tavaly kétnapos volt a verseny és 9 fordulós, most viszont változtattak rajta és egy napon át zajlott, 7 fordulóval és 15-15 perces játszmaidővel. Az első partit megnyertem, a másodikat sajnos elvesztettem, ezután nyertem még négy partit és az utolsó fordulón már az első táblán játszottam, rajtam kívül csak egy versenyzőnek volt 5 pontja, tehát ha megnyerem, első is lehettem volna. De sajnos az utolsó játszmát elvesztettem, így hatodik helyen zártam a versenyt. Az első két helyezettnek 5,5 pontja volt, utána négyünknek 5 pontja, de a Buchholz számítás alapján hatodik lettem. Ezzel az eredménnyel elégedett vagyok, az első hat helyezettet jutalmazták oklevéllel. Örülök, hogy díjazott lehettem ezen a rangos versenyen. Nagyon izgalmas partikat játszottam.

Következő célok?

– Májusban is több versenyen fogok részt venni, vármegyei csapatbajnokságon, a Hurrá 10 város sakkversenyen Mezőberényben (ahova várnak minden Békés megyei fiatalt), NB2-ben utolsó mérkőzésünk lesz májusban, illetve május végén egy 5 napos sakkversenyre megyek Gyulára.

Oláh Zétény: Száraz időben messzebbre szállt volna a kislabda!

A városi-körzeti verseny megnyerése után kvalifikáltatta magát, hogy részt vegyen május 3-án Békéscsabán a Békés Vármegyei Atlétikai versenyen. A III. korcsoportban mintegy 15 atléta szerette volna megszerezni kislabdahajításban a megyei bajnoki címet, ez Oláh Zéténynek sikerült.

– A kézilabdacsapat tagjaként tudtam, hogy erősebb a karizmom az átlagnál. Ezt a gondolatomat megerősítette a városi-körzeti atlétikai verseny, ahol én hajítottam legmesszebbre a kislabdát. A békéscsabai döntőben az első három dobás után szelektálták a versenyzőket. A legjobb nyolc versenyző további háromszor próbálkozhatott. Mivel az alapszakaszban 57,55 métert dobtam, első helyen jutottam be a nyolcas döntőbe. Itt már nem sikerült túlteljesítenem saját eddigi eredményemet, de a vetélytársak sem tudtak jobbat dobni, így megnyertem a vármegyei versenyt. Sajnos az országos döntőn nem tudok részt venni, ugyanis egy időben lesz a „Határtalanul” iskolai kirándulásunkkal – fejezte be beszámolóját az ifjú vármegye-bajnok. Zétény hozzátette, hogy fő sportága továbbra is a kézilabda marad.

Tar Csenge: Számomra a sakk kiegészítő sportág!

– Négy-öt éve sakkozom az iskolában, elég jó eredménnyel, ezért neveztem a diákolimpiára. Nagyon örülök, hogy a vármegyei versenyen én lettem az első helyezett. Az országos verseny már túl nagy falat volt számomra. Itt most lezárom a sakkot, mert számomra a mozgás, elsősorban a labdarúgás a prioritás – nyilatkozta röviden Csenge.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.