- hirdetés -

Idén már 14 alkalommal szervezett ételosztást Illyés Gábor, aki 10 ezer adagnál tart.

Hat évvel ezelőtt, egy vidéki városban 400 adag ételt főzött egy brigád. Ezzel kezdődött minden. Illyés Gábor akkor is, mint most, az egyszerű emberek életét élte, ám úgy gondolta, Orosházán is lennének, akik örülnének egy tál meleg ételnek. Gondolt egy nagyot, és megszervezte első ételosztási akcióját. Rögtön 1200 adaggal. És azóta is csinálja, rendületlenül.

Az ételosztások sorra követték egymást, eleinte félévente, majd háromhavonta, az utóbbi időben pedig már hetente. Legutóbb a Betérő italboltnál várta az embereket, akik jöttek is. Egy órakor már kígyózott a sor. Ez az alkalom azonban más volt, mint a többi, hiszen Illyés Gábor és csapata, ezzel az újabb akcióval együtt, idén összesen már 10 ezer adag étel főzött.

Ajándékok az ajándékozónak

Az ünnepélyes alkalomból többen, ajándékkal lepték meg a „szakácsot”, köztük Kovács Lajos műszaki tanár is, aki egy fakanalat készített. A Szoki cukrászda pedig egy csoki tortát, 10 ezer adag felirattal.

– Nagyon szép teljesítmény, amit egykori tanítványom, Illyés Gábor elért, büszke vagyok rá!- mondta Kovács Lajos.

Büszkék is lehetünk rá, hiszen nagyon sokan köszönhetik neki azt, hogy hétről-hétre legalább ilyenkor, meleg étel kerülhet az asztalukra. Ez alkalommal is, ráadásul most négyfajta ételből állt a menü: babgulyás, lencse- és felesborsó leves, valamint húsos káposzta.

– Egyre többen támogatják e kezdeményezést, akiknek csak köszönettel tartozom. Ezúttal is, mint már elég gyakran az év folyamán a Gyopárhús Bt. ajánlotta fel a húst az ételekhez. De nagyon sokan segítenek még kisebb-nagyobb felajánlásokkal is, ennek köszönhető, hogy szinte minden vasárnap ételt adhatunk a rászorulóknak. A jövő szerintem ugyanez, nincs visszaút. Csinálni kell, alig három hónap és itt a karácsony. Sokan magányosak lesznek és szegények. És a szegénység együtt jár azzal, hogy nem sokszor futja ételre – hangsúlyozta Illyés Gábor.

De addig is hallunk még róla, hiszen azon fáradozik, hogy decemberig még többször adhasson legalább egy tál ételt az embereknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.