- hirdetés -

Az orosházi öblösüveggyár ismét nagyot alkotott abban a kategóriában, ahol jó: a csomagolóüvegben.

A Budatranspack szakkiállításon, szerdán vették át az orosházi öblösüveggyár képviselői a Földművelődési és Vidékfejlesztési Minisztérium különdíját, mely elismeréssel a cég mézesüvegét díjazták a Hungaropack 2009 csomagolási versenyen.

A mézhamisítás már évek óta megkeserítette a magyar méhészek életét, akik tavaly úgy döntöttek, felveszik a harcot. Ennek érdekében az Országos Magyar Méhészeti Egyesület felkereste az O-I Manufacturing Magyarország Kft.-t azzal a céllal , hogy egy egyedi, a magyar termelői méz eredetiségét és minőségét szavatoló üveget tervezzenek a méhészek számára, melyet kizárólag belső terjesztésben az OMME tagjai vásárolhatnak meg. A különleges mézesüveg tavaly február 28-án, a XXI. Székesfehérvári Méhésztalálkozón és Vásáron debütált először. Azóta már több, mint egymillió darab fogyott belőle. A nagy érdeklődésre való tekintettel az O-I úgy döntött, kibővíti mézesüveg termékpalettáját és hamarosan elkezdi a ½ kilogrammos (380 ml) változat gyártását is.

Már Szlovákiában is

A magyar mézesüveg sikerét látva a Szlovák Méhészeti Egyesület is felkereste az öblösüveggyárat, és azzal bízta meg, hogy egy olyan egyedi tervezésű mézesüveget gyártson, mely a szlovák piacon önmagában is szavatolja a minőséget . A szlovák mézesüveg gyártása júliusban kezdődött el, és eddig 500 ezer darab jutott el a szomszédos országba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.