- hirdetés -

Itt csak nyerhet: önbizalmat, ajándékot és egy kis motivációt a mindennapokhoz.

A Hajléktalan szálló lakóinak több, mint öt éve szerveznek házi lengőteke bajnokságot. A versenyt egykor azzal a céllal szervezték meg, hogy motiválják a szálló lakóit, erősítsék önbizalmukat és megtörjék a hétköznapok egyhangúságát. A megmérettetés egy hónapig tartott, három fordulóból állt és mintegy húszan vállalták a versenyt.

– Három évvel ezelőtt a kezdeményezés megyei szintre emelkedett. Itt már nemcsak lengőtekében, hanem sakkban, asztaliteniszben, römizésben és dartsban mérték össze tudásukat a hajléktalanok. Mindig nagy siker övezi a helyi és megyei rangadót is, jövőre ez utóbbit Orosházán szeretnénk megrendezni, ennek megvalósítása érdekében már egy pályázatot is benyújtottunk – mondta Hering Zoltán a szálló vezetője.

A házi bajnokság valamennyi résztvevője jutalomban részesült, ajándékcsomagot kaptak, majd a családias hangulatú esemény jóízű ebéddel zárult.

A házi lengőteke bajnokságon az első helyezett Molnár Dániel lett, második helyen Szél László végzett, míg a harmadik helyezéssel Fábián Béla büszkélkedhet.

A versenyt Fetser János országgyűlési képviselő, az Együtt Egymásért Alapítvány és az Egyesített Szociális Intézmény egykori megbízott igazgatója Kissné Bogár Ildikó támogatta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.