- hirdetés -

Kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató gazdanapot rendezett a Csorvás Megújulásáért Egyesület.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg hétvégén az egyesület a Csorvási Gazdanapokat, melynek célja, hogy hasznos, vidám kikapcsolódási lehetőséget kínáljon a nagyközönségnek. A gyerekek és a felnőttek egyaránt megtalálhatták a nekik való programokat. A tökfaragás, diótörés, népi játékok, kézműves foglalkozások mellett kiállítások és versenyek is voltak.

Pénteken a helyi traktorosok mérték össze ügyességüket 50-100 kW-os kategóriában. Szombaton pedig több kategóriában versenyeztek a fogathajtók, akik nem csupán Csorvásról, hanem többek közt Orosházáról, Békésszentandrásról és Újkígyósról érkeztek.

090916_gazdanap_fosztoka
A hagyományt idéző fosztóka (amatőr fotó)

A helyi piactéren pénteken a múlt is életre kelt: több, mint kétszázan, nagymamák és unokák egyaránt, fosztották és morzsolták a kukoricát. A fosztókához népdal is dukált a Nefelejcs népdalkör jóvoltából.

Mézet, bort, frissen főzött szilvalekvárt kóstolhatott aki csak akart, s ha elnyerte tetszését, közvetlenül a termelőtől meg is vásárolhatta. A mintegy 700 érdeklődőt megmozgató két napos programról a zeneszó sem hiányzott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.