- hirdetés -

Október végére megújul az orosházi 1-es posta. Ügyfélhívó rendszert építenek ki, a munkálatok miatt a nyitva tartás nem változik.

Már megkezdődött a nagyszabású beruházás, lebontották az úgynevezett bankkorlátokat. A postai dolgozók és az ügyfelek között lévő üvegfal megszüntetésével barátságosabb, ember közelibb lett a kiszolgálás.

A posta boltot is átalakítják – tudtuk meg az Eötvös téri posta vezetőjétől. Csordás Gyula az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy már lezárták ezt a területet, jelenleg a felvételi teremben tudunk totózni, lottózni. A későbbiekben visszaköltözik a posta bolt a megszokott helyre, és ide kerül át a hírlapárus is. Pénzügyi tanácsadó is dolgozik majd az 1-es postán. A lakosság pénzügyi, befektetési igényeit segíti.

Jobb lesz a kiszolgálás

A legnagyobb változás, hogy október végére ügyfélhívó rendszert építenek ki. A bankokból, hivatalokból már ismert struktúra megszünteti a sorban állást, és a remények szerint hosszú távon csökken a várakozási idő.

Eltűntek az üvegablakok a pultoknál (klikk a képre galériáért) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Eltűntek az üvegablakok a pultoknál (klikk a képre galériáért) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Már a belépéskor megtaláljuk majd a terminált. A szükséges szolgáltatás kiválasztása után megkapjuk a sorszámot, melyet a kezelő ablakok mellett két fő kijelzőn is figyelhetünk. Ha megjelenik a sorszámunk, a megadott ablaknál tudunk csekket befizetni, levelet vagy éppen csomagot feladni. A szakemberek szerint mindenképpen javul a kiszolgálás minősége, bizalmasabban kezelhetik az ügyfelek igényeit a postai dolgozók.

Csordás Gyula hangsúlyozta, hogy a kezdeti időszakban lassúbbnak tűnhet majd a rendszer, lehetnek problémák, ezért a lakosság türelmét, megértését kérik.

A postai átalakítás központi forrásból jön létre, és a tervek szerint október végére fejeződik be. A beruházás miatt az 1-es posta nyitva tartása nem módosul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.