- hirdetés -

Átadták szombat délelőtt a város két műfüves pályáját. A beruházás több mint 84 millió forintból valósult meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által életre hívott OLLÉ-OMV Program keretében sorra épülnek a műfüves labdarúgó pályák országszerte. Szombat délelőtt városunkban két pályát adtak át, először a Táncsics gimnáziumban, majd az Eötvös iskolában.

Az ünnepi programon részt vett Varga Zoltán önkormányzati miniszter, Dancsó József országgyűlési képviselő, alpolgármester, Mészöly Kálmán, az OLLÉ Programiroda sportszakmai igazgatója, az iskolák képviselői, valamint az Orosháza FC, a Rákóczi Vasas és az OMTK ULE szakemberei is.

A beruházás költsége összesen: 84.725.906.- Ft. (Táncsics gimnázium: 35.100.923.- Ft, OVÁI-Eötvös Tagintézmény: 45.124.983.- Ft, OLLÉ Programiroda költsége 4.500.000.- Ft)

A fiatal focisták már birtokba is vették a pályát (Fotó: Lénárt "Léna" Ferenc)
A fiatal focisták már birtokba is vették a pályát (Fotó: Lénárt "Léna" Ferenc)

Az Önkormányzati és Területfejlesztési minisztérium támogatása bruttó 4 millió forint volt, az önkormányzati hitelfelvétel (MFB OLLÉ programhoz kapcsolódó kedvezményes hitele) 60 millió tett ki, míg az önkormányzat saját forrásából több mint 20 millió forintot biztosított.

Országosan több mint 70 pálya

Nézzük, melyik pályán mit újítottak fel?

A Táncsics gimnázium pályáján: labdafogó háló cseréje, világítás kiépítése, 979 m2 műfüves pálya, 552 m2 rekortán borítású futópálya, új alumínium kapuk.

Az Eötvös Tagintézményben: 968 m2 műfüves pálya, 1050 m2 rekortán futópálya, új alumínium kapuk. A kivitelező mindkét esetben a Strabag Zrt. volt.

Az iskolakezdés hónapja izgalmas volt az OLLÉ háza táján is: öt településen valósultak meg pályák, de ezzel nem áll meg a folyamat. Az ősz során például Vácott, Baracskán, Kecskeméten, Enyingen, Ócsárdon és Sopronban vehetik majd birtokba az új műfüves grundot a következő hónapok folyamán. Az OLLÉ Program keretében eddig országszerte több mint 70 pályát avattak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.