- hirdetés -

Szombaton ingyen megtudhatja, milyen az életgörbéje.

Sehová sem vezet a struccpolitika – hangsúlyozzák az egészségügyi szakemberek. A megelőzés és korai felismerés jelentőségéről sokat beszélnek, ám most informatikai fejlesztéseket igénybe véve létrehozták azt a programot, amely a betegek egyes paramétereit betáplálva megmutatja, az évek múlásával milyen esélyük van szív- és érrendszeri megbetegedésre. Azt is leolvashatják a szemléletes grafikonról, hogy kezeletlen problémáik, káros szenvedélyük mellett milyen életkilátásaik vannak.

Nézz szembe

a tényekkel, azaz az életmódodból adódó kilátásaiddal! Nagyjából ezt a kíméletlen elvet vallják, remélve, hogy az adatok időben orvoshoz irányítják a betegeket. Azért a patikákban helyezik el, mert oda az egészséges emberek is bejárnak, úgymond nem kell orvoshoz fordulni érte.

A vizsgálatok után elkészült az életgörbe (fotó: Kecskeméti Krisztina)
A vizsgálatok után elkészült az életgörbe (fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az elterjedésben – legalábbis orosházi szinten dr. Herczegfalvi Lászlóné szakgyógyszerész – nagy jelentőséget tulajdonít a szájhagyománynak. Az országban most bevezetés alatt álló programban a Fehér Kígyó Gyógyszertár is részt vesz, ahol egy fél óra alatt a szükséges szűréseket elvégzik, és betáplálják a számítógépbe, amely létrehozza az illető „életgörbéjét”, és annak rövid szöveges elemzését. Szükség esetén el is küldik a háziorvosnak, aki ennek ismeretében kezelheti, vagy szakorvoshoz irányíthatja a pácienst.

Szombaton ingyenes

a Jótékonysági Nőegylet Egyesület 10 órakor kezdődő egészségnapja a  művelődési házban. Itt térítésmentesen vehetik igénybe  az orosháziak a legújabb vívmányt. Ha más napokon térnek be a patikába, 2000 forintért jutnak az adatokhoz, ám friss labor eredményekkel az adott szűrővizsgálat árát levonják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.