- hirdetés -

Több diák, több szakma, több száz millió forintos fejlesztés – első tanévét kezdi Orosházán a Harruckern közoktatási intézmény.

A kedd reggeli ünnepélyes tanévnyitón Zámbó András igazgató elmondta, hogy 860 tanulóval indítják a 2009-2010-es tanévet a „mában megfelelni a jövő elvárásainak” filozófia jegyében. Farkas Zoltán, a megyei önkormányzat alelnöke kiemelte: a fenntartó célja, hogy az orosházi intézményben zavartalan oktatás, a jövőnek építő szakképzés legyen, hiszen korszerű ismeretekre, piacképes tudásra van szükség.

70 szakma, 570 milliós fejlesztés

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a Harruckernben 12 szakmacsoport 70 szakmája közül választhatnak a diákok. Emellett több felsőfokú szakképzési irány és számtalan iskolarendszeren kívüli képzési lehetőség is rendelkezésükre áll. Mindehhez adott a technikai feltétel, a humán erőforrás. Orosházán is tanárokat, szakoktatókat vettek fel.

A Harruckern orosházi intézményében a nyáron jelentős fejlesztéseket hajtottak végre mintegy 570 millió forintos saját erős beruházással. A munkálatok folytatódnak. Térburkolat kerül az udvarra, illetve a belső udvarra néző ablakokat is kicserélik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.