- hirdetés -

Az önkormányzati minisztérium helyett az orosházi testület adhat pénzt a szentetornyai óvodára.

A napokban elkezdődhet a Mátyás király utcai óvoda felújítása, amennyiben a képviselő testület megszavazza a bizottságok által már elfogadott előterjesztést. Márciusban az önkormányzat pályázott az önkormányzati minisztérium által kiírt óvoda felújítási programra, amely Varga Zoltán önkormányzati miniszter döntése alapján nem nyert. Akkor dr. Dancsó József alpolgármester és Rucz József önkormányzati képviselő (Fidesz) megígérte: mindent megtesznek majd, hogy megoldják a szentetornyai óvoda felújítását.
„Most egy részleges felújítást szeretnénk megvalósítani. Arra kérjük a testületet, hogy az akkori pályázathoz biztosított 5 millió forint önerőt emelje át a 2009. évi költségvetés intézményi felújítások táblájába. Valamint a felújításhoz szükséges további 3 millió forintot biztosítsa a 2009. évi költségvetés pályázati tartalék alapjából” – mondta Rucz József, a körzet képviselője.

A forrásból a tervek szerint  az összes külső nyílászárót kicserélik, korszerűsítik a fűtést és a vizesblokkokat. Egy  szélfogót is beépítenének, hogy a gyerekek a hideg időben ne az udvaron keresztül járjanak a tornaszobába. A felújítás keretében szeretnék megoldani az akadálymentesítést is. Amennyiben a testület elfogadja az előterjesztést, a felújítások azonnal elkezdődhetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.