- hirdetés -

Az Alföld szálló sorsa sok embert érdekel. Egy olvasói vélemény: ne bontsák le!

Városunk központjának egyik ékessége lehetne a kis hazánk legnagyobb tájának nevét viselő elhagyott épület, az Alföld „szálloda és étterem”… Az a véleményem, hogy mielőbb rendezni kell a sorsát. Szerintem nem illik ide és nem is kell üvegpalota.

De ha már ott áll és az enyészettől még megmenthető, akkor javaslom, hogy nem lebontani kell, hanem felújítani. Van, illetve vannak városunkban bizonyára építészek, épületgépészeti szakemberek, sőt kivitelezők is, akik közreműködésével, fantáziájával a környezetbe illő impozáns kivitelű szállodát és vendéglátó egységet varázsolnának (hasonló technológiával, mint a nyugdíjas otthon, vagy a gimnázium kollégiuma). Az már csak részletkérdés, hogy megfelelő marketing és reklámmunkával ide kell csábítani városunkba, illetve Gyopárosfürdőre a vendégeket.

Gépkocsival érkezőknek biztonságos parkolási lehetőséget biztosítani, helyi járatú autóbusszal pedig közvetlen összeköttetést biztosítani a Hotel Alföld, a Club Hotel és Gyopárosfürdő között, hasonlóan a Tesco járathoz.

Tudom, ez pénzkérdés! De vannak városunknak vezetői, pénzügyi szakemberei és országgyűlési képviselői is, akik összefogással tudnak a mai pályázati módszerekkel, lehetőségekkel fedezetet biztosítani ezen áldatlan állapot megszüntetésére.

Egy másik alkalommal már leírtam, hogy az EU-ban és Magyarországon van pénz, főleg egy olyan országban, ahol a bankok napi nettó jövedelme több mint egymilliárd forint. Kell, hogy szervesen kapcsolódjon településünk az idegenforgalmi láncolatba. Az már csak nosztalgia, hogy néhány évtizeddel ezelőtt turistabuszok hoztak vendégeket, pedig akkor még Gyopáros közel sem volt így felfejlesztve.

Fülöp Péter

Olvasóink álláspontját szerkesztőségünk nem feltétlenül és nem minden esetben osztja. A rövidítés jogát fenntartjuk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.