- hirdetés -

Múlt héten álltak át a felsőoktatási intézmények a távoktatásra, tapasztalataikról a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Neumann János Egyetem hallgatóját kérdeztük meg. Több egyetem esetében is kitolták a szakdolgozat leadásának időpontját, valamint a leadást is csak elektronikusan lehet majd megvalósítani.

Az eduline.hu oldal információi szerint a Szegedi Tudományegyetem a felsőoktatási szakképzések kivételével minden képzéstípuson változtattak a szakdolgozatok leadási határidején. Az elkészült munkálat mind alapképzések, mind mesterképzések és szakirányú továbbképzések esetében, valamint az osztatlan tanárképzésen és tanári mesterképzésen is május 4-ig adhatják le. Ezt az idei félévben kizárólag elektronikus úton, MODULO-ba feltöltve tehetik meg, a tanszékeken nem kérhető a leadás.

Hasonló megoldást választott az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, ahol szintén csak elektronikus úton adhatják le a hallgatók szakdolgozatukat, az időpontról azonban ebben az esetben még nem döntöttek. A dátummal kapcsolatban a rendes határidő előtt 14 nappal kell, hogy értesítsék diákjaikat.

A Budapesti Corvinus Egyetemre járók is két héttel több időt kapnak a szakdolgozatuk leadásához, nekik a helyzettel adódó nehézségek miatt május 18-ig kell leadniuk digitális diplomamunkájukat. A Pécsi Tudományegyetemen is több ideje marad a diákoknak, így például az intézmény Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán április 10. helyett április 28-ra módosult a leadási határidő.

Illusztráció: eduline.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.