- hirdetés -

Tavaly, szeptember 4-én jelentették be a Szegedi Tudományegyetem Táncsics Mihály Gimnáziumba kihelyezett gépészmérnöki képzésének indítását, ami a második szemeszteréhez érkezett. A Linamar Hungary Zrt. fontosnak tartja, hogy legyen egy olyan képzés, ami kiszolgálja az autóipar igényeit.

– Eddig is fontosnak tartottuk, hogy a munkavállalóinkat támogassuk karrierútjukban. A közelmúltban 22 munkatársunk döntött úgy, hogy műszaki felsőfokú tanulmányok megszerzésével építi karrierjét vállalatunknál, mindannyian gépészmérnök szakon tanulnak. Emellett a duális felsőfokú képzésben 26 mérnökhallgatónk tanul a vállalatunknál – nyilatkozta Fórián Ildikó, a Linamar Hungary Zrt. toborzási specialistája.

A mérnökképzésben részt vevők a munkájuk mellett a lakóhelyükhöz közel tanulhatnak (Fotó: Palcsek István)

Elmondta, a Szegedi Tudományegyetem Orosházára kihelyezett mérnökképzése egy jó lehetőség azoknak, akik így a munkájuk mellett a lakóhelyükhöz közel tanulhatnak. Több orosházi és környékbeli vállalat élhet azzal, hogy beiskolázza munkatársait a levelező képzésre. A vállalat növekedéséhez elengedhetetlen, hogy jól képzett szakemberekkel gazdagodjanak, bízva abban, hogy ezt más vállalatok is így látják a régióban.

– Örömünkre szolgál, hogy az egyetem is nagymértékben alkalmazkodik az ipar igényeihez azáltal, hogy gyakorlatorientált, naprakész mérnöki tudást biztosít hallgatóinak. Sokan közülük ennek köszönhetően tudnak előrelépni, fejlődni – tette hozzá Fórián Ildikó.

Csizmadia Péter szerint az utánpótlásképzés szempontjából is fontos a növekedés biztosítása (Fotó: Palcsek István)

Csizmadia Péter, az LPD divízió igazgatója hozzátette, a régióban a Linamar a legnagyobb olyan autóipari cég, mely jelentősebb mérnöki gárdával rendelkezik, az utánpótlásképzés szempontjából is fontos, hogy helyi mérnökökkel tudják a növekedést biztosítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.