- hirdetés -

Két ezüstéremmel zártak az Orosházi Spartacus Birkózó Klub sportolói az augusztus 4-én, Csongrádon rendezett Országos Strandbirkózó Bajnokságon.

Ugyan jelenleg az őszi szezonra való felkészülés élvez elsőbbséget a magyar birkózó egyesületek, így az Orosházi Spartacus esetében is, a hétvégén azonban rendhagyó versenyen tesztelhették le, hol is tartanak az alapozással.

Augusztus 4-én ugyanis immár harmadik alkalommal rendezte meg a Dr. Papp László Birkózó Sportegyesület a Strandbirkózó Magyar Bajnokságot Csongrádon, ahol ugyan többnyire környékbeli egyesületek indultak, de például a felnőtt- és korosztályos válogatottakba több versenyzőt adó UTE-hoz is eljutott a kezdeményezés híre.

Rekordlétszámú részvételt eredményezett az idei strandbirkózó bajnokság (Fotó: OSBK)

Az idei megmérettetés tehát több szempontból is rekordot döntött, 19 klub 124 versenyzőjének a részvételével. A Körös-toroki verseny színvonalát két kiváló birkózó emelte, az U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett és a junior világbajnoki ezüstérmes Galambos Ramóna személyében.

Több korosztály képviselői is próbára tehették magukat, a Spartacus birkózóinak idén két ezüstérem lett a jutalma. Somogyvári Milán a diák korcsoport 35 kilósai, Jochim Márk pedig a serdülő versenyzők 70 kilogrammos súlycsoportjában szerezte meg a második helyet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.