- hirdetés -

Magabiztos és megfontolt birkózással jutott a kadet női birkózók 57 kilogrammos súlycsoportjának döntőjébe a korosztály zágrábi világbajnokságán az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot (OSBK) képviselő Szél Anna. Az aranycsatában japán versenyző várt rá.

Szerdán kezdődtek meg a női birkózók számára is a Zágrábban rendezett kadet-világbajnokság küzdelmei. Az OSBK birkózója, Szél Anna 57 kilogrammban képviselte a magyar válogatott színeit. Már a selejtezők során elkezdődtek számára a küzdelmek, német riválisán magabiztos pontozásos győzelemmel jutott túl.

Ezt indiai, majd az Európa-bajnoki döntőből jól ismert moldáv lánnyal vívott összecsapások követték, de ezeket is sikeresen abszolválta, mint ahogy elődöntőbeli kínai riválisán is ellentmondást nem tűrő birkózással lépett túl.

Döntőjére másnap 18 órai kezdettel került sor, ahol japán rivális várt rá.
 – Most a japán női birkózók vannak a világ csúcsán, tőlük lehet a leginkább megfogadni tanácsokat – nyilatkozta Anna még tavasszal, mikor Japánban vett részt nemzetközi edzőtáborban.

A japán lány sajnos igazolta is az elmondottakat, nem sok esélyt hagyva Annának az aranycsatában. A tavalyi bronzérem után idén tehát a dobogó második fokára állhatott fel a Spartacus versenyzője. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.