- hirdetés -

A szülők gyakran nem tudják, hogy mit csináljanak a gyerekekkel a nyári szünetben. Ehhez viszont tudunk adni egy tuti tippet: vigyék a fiatalokat a KAZSZER Tenisz Klub nyári táborába, ahol egy héten keresztül a teniszé és a szórakozásé a főszerep. (x)Miért jó teniszezni? – tettük fel a kérdést az ifjú Bárdos Balázsnak a KAZSZER Tenisz Klub júniusi táborában. Balázs erre azt mondja, a tenisz számára a barátokról, a sikerről és a kikapcsolódásról szól, majd hozzátette a tábort azért is szereti, mert akkor legalább nem számítógépezik otthon. A tenisszel kapcsolatban hasonlóan fogalmaz Gelegonya Zoltán, a KAZSZER Tenisz Klub vezetőedzője is: – A tenisz tökéletes a feszültség levezetésére, az ismerkedésre és sikerélményre – magyarázza. A vezetőedző nyolc éves kora óta űzi a sportot, számos versenyen ért el sikereket és lassan tizenöt éve, hogy a pálya széléről osztja az instrukciókat.

Tenisz klubunk 2004 óta működik Orosházán, az edzőkomplexumban fedett és nyitott teniszpálya, konditerem, medence és közösségi nagyterem is található – ismerteti a nyári táboroknak is helyszínt adó területet Gelegonya Zoltán.

De mitől is olyan jó ez a nyári tábor? Mert itt a gyermekek a napi két teniszoktatás mellett szabadon elfoglalhatják magukat. Ha úgy tetszik, akkor társasjátékozhatnak, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, filmeket nézhetnek, fogócskázhatnak vagy csobbanhatnak egyet a medencében – természetesen mindezt felnőttek felügyelete mellett.

Viszont akármilyen jól is hangzik a szabad foglalkozás, nem szabad elfelejteni, hogy a tábor mégis a teniszről szól – emeli ki Gelegonya Zoltán. Mint mondja, aki eljön a táborba, biztos, hogy megszereti a sportot. A táborba akár óvodás kortól is jöhetnek gyermekek, hiszen a tenisz olyan sport, amit érdemes minél hamarabb elkezdeni. Az óvodásoknak például játékos előkészítő edzésekkel készülnek, még az általános iskolások már meccseket játszanak, és ha kedvet kapnak, akkor a jövőben is folytathatják a sportot a KAZSZER-nél.

A táborban minden felszerelés biztosított (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A teniszben az a legjobb, amikor húsz méterre állsz valakitől és túl kell járnod az eszén. Lehet az ellenfeled gyorsabb, nagyobb vagy erősebb, ha megvan az akarat és az ész, akkor nyerhetsz – meséli átszellemülten Gelegonya Zoltán. Habár jelenleg leginkább gyerekek tanításával van elfoglalva, de bármikor szívesen vállalja a versenyre való felkészítését azoknak, akikben megvan a kellő akarat a sikerhez.

A sikerhez viszont nem mindig szükséges versenyre menni, hiszen már az is felér egy győzelemmel, ha a gyermekek elmennek a KAZSZER Tenisz Klub táborába, ahol mindenki mosolyogva szaladgál, ütögeti a labdákat vagy éppen az árnyékos ágyakon piheni ki az ebédet. A következő tábort július 9 és 13 között szervezik meg, amire még lehet jelentkezni a Vásárhelyi út 55-57. szám alatti telephelyen.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.