- hirdetés -

A megyei II. osztály Déli-csoportjának utolsó fordulójában dőlt el a bajnoki cím sorsa. A Nagyszénás győzelmével megszerezte az aranyérmet, Orosházára került az ezüst.

– Úgy gondolom, hogy a csapat megfelelően felkészült és alkalmas arra, hogy idegenben is nyerni tudjon egy rangadót.  Ettől függetlenül nagyon nehéz meccs elé nézünk, hiszen a hazai csapat mindent meg fog tenni a siker érdekében – nyilatkozta a mérkőzés előtt Czollner Gábor edző. Az orosházi tréner egy dologgal nem számolt, hogy a mérkőzés nagy részét kettős emberhátrányban kellett csapatának végig játszania.

Nagyszénás SE – Orosházi MTK-ULE 1913    2 – 0    (1 – 0)

Nagyszénás, 710 néző. V.: Telek András (Kovács Krisztina, Bozó Norbert)

Nagyszénás: Blaskó – Godár (Simon L.), Zábrák, Makra, Kecskeméti (Balogh Gy.), Márk (Szabó Á.), Szilágyi, Libor, Liska (Iványi), Nagy Sz. D., Miszlai (Zalai). Edző: Boér Zsolt.

Orosháza: Marunák – Szabó Á., Szabó N., Deli, Elekes, Kasza (Kovács D.), Futaki, Buza (Fehér), Simon, Sindel, Lestyán (Mucsi). Edző: Czollner Gábor.

Gólszerzők: Szilágyi (18.), Miszlai (68.).

Kiállítva: Zábrák (90.) ill. Elekes (30.), Deli (43.).

Több mint 700 szurkoló állta-ülte körbe a nagyszénási játékteret, néhány NB I-es csapat is megirigyelhetné azt az érdeklődést, amit a két csapat a szezon folyamán kiharcolt magának. Az ijesztő felhők csak fokozták a feszültséget, szerencsére a vihar elvonult, de nem a pályán. Rendkívül ideges hangulatban folytak a percek, amiből rendre a vendégek jöttek ki rosszabbul, repkedtek a sárga és piros lapok. A 18. percben szöglet után Szilágyi érkezett a hosszú oldalon és fejelte a labdát az ellenkező sarokba, 1-0. A 30. percben Elekes szabálytalansága után talán szigorúan villant a piros kártya. A 36. percben Sindel egy csel után lőtt, Blaskó védett. A 43. percben Deli szabálytalansága ért a játékvezetőnél újabb kiállítást. Nehéz helyzetbe került az ULE, kettős emberhátrányban kellett volna megfordítania a mérkőzést. A második játékrészben mindent megpróbált az orosházi csapat az egyenlítésért, támadott, de a szénásiak kontrái rendszerint életveszélyesek voltak. A 64. percben Miszlai labdáját Nagy Sz. vágta a felső kapufára, majd a 68. percben szögletet követően Miszlai csúsztatta fejjel a hálóba a labdát, 2-0. A 73. percben a csereként beállt Szabó Á. lőtt 15 méterről a felső lécre. A 90. percben Zábrák révén a hazaiak is megfogyatkoztak. Győzelmével a Nagyszénás feltette éves teljesítményére a koronát, az Orosháza ezüstérmesként lép majd feljebb a megyei I. osztályba.

A kék mezes ULE az utolsó pillanatig küzdött (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Czollner Gábor: „Elsősorban gratulálok a Nagyszénásnak a bajnoki címhez! A saját oldalunkról csalódottak vagyunk, de nem a teljesítményünk miatt, hanem amiatt, hogy ekkora szembeszélben nem tudtunk érvényesülni a bajnokság egésze alatt. Erre nem lehet felkészülni és ez a csapat még nem bír el ekkora terhet. Ennek ellenére mi nem szeretnénk feladni a jövőbeni céljainkat, de nagyon nehéz lesz ebben a tudatban tovább cselekedni. Mindenáron azon leszünk, hogy Orosházán jó focit élvezzenek a sportszeretők és többségében helyi labdarúgóknak szurkoljanak továbbra is. Köszönjük mindenkinek, akik támogattak és támogatnak minket továbbra is ebben. Gratulálok a játékosaimnak és a pályán kívül tevékenykedő társainknak az egész éves munkához. Külön gratulálok Sindel Rolandnak, aki megszerezte a gólkirályi címet. Bízom benne, hogy még sok találattal örvendeztet meg minket a jövőben is. Köszönöm továbbá a média éves munkáját” – értékelt az orosházi tréner.

Boér Zsolt, a Nagyszénás SE edzője: „Maximális odaadással játszó csapatom minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, és egész éves teljesítménye alapján megérdemelten lett az osztály bajnokcsapata. Két év, két első hely, ez önmagáért beszél.”

A találkozót követően az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága nevében Erdős Ferenc adta át mindkét együttes részére a bajnoki medálokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.