- hirdetés -

Az idei városalapítási ünnepségen átadott két Dr. László Elek Díj egyikét Orosháza egyik legnépszerűbb háziorvosa, dr. Krajczár István vehette át.

1949-ben Tótkomlóson született, a Szegedi Orvostudományi Egyetem elvégzése után 1974-ben katonaorvosként kezdte el pályafutását Orosházán.
A Honvéd ösztöndíj miatt a diploma után hat évig katonaorvosi feladatokat látott el. Az orosházi műszaki laktanyában végzett munkája mellett rendszeresen dolgozott a városi ügyeletben, és a kórház belgyógyászatán is vállalt ügyeleteket, pluszban még egy üres körzetet is vitt.
Az alapellátás minden területén dolgozott, 4 szakvizsgát szerzett.
1981 óta „főállású” háziorvos, ugyanabban a körzetben. A rendszerváltás után, a szabad orvosválasztáskor több mint 3 ezer ember adta le neki a kártyáját. Jelenleg is 2850 betegkártyával rendelkezik. A Szegedi Orvostudományi Egyetem mentora, rendelője akkreditált szakképző hely.
Üzemorvosi tevékenysége keretében közel 4 ezer munkavállalóval áll szerződéses kapcsolatban.

A mai napig örömmel végzi munkáját (fotó: Rosta Tibor)

Napjainkban nyugdíjasként dolgozik. Legtöbb betegét ma is nevén szólítja. Mint korábban nyilatkozta, gyermekkora óta orvos akart lenni.
Véleménye szerint munkájában a legszebb a mindennapi közvetlen kapcsolat a betegekkel. A legmegkapóbb az a feltétlen bizalom, amellyel a bajukban hozzá fordulnak és az egyik legjobb érzés, amikor tud segíteni ezeken a bajokon.

A betegek szeretete, ragaszkodása minden kitüntetéssel felér, de nagy boldogság, és megtiszteltetés volt számomra ott állni az ünnepségen a kitüntetettek között. Ez újabb erőt ad a további munkához – kommentálta dr. Krajczár István.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.