- hirdetés -

A Táncsics gimnázium 11/8 osztálya gyűjtési akciót szervezett a szegedi GEMMA Fejlesztő Iskola részére. A műanyagkupakokból befolyó összegből játszóteret építettek az iskola gyermekeinek.

Önfeledten vették birtokba a sérült gyerekek a szegedi GEMMA Központ udvarán felállított speciális játszóteret, amelyet több hónapos kampány és munka után, számtalan önzetlen felajánlás révén pénteken avattak fel ünnepélyesen. A gyerekek, a szülők és a központ munkatársainak régi álma vált most valóra.

– Évek óta építkezünk. Év elején úgy döntöttünk, ideje kicsit felfüggeszteni ezt a munkát azzal a céllal, hogy a hozzánk járó gyerekek is tudjanak végre önfeledten játszani. Az elmúlt öt hónapban arra koncentráltunk, hogy elkészülhessen ez a különleges játszótér. Különleges, mert Szegeden nincs másik ilyen, és mert mindenki a saját munkáját tette bele – mondta a GEMMA Központ intézményvezetője. Péntek Imréné elárulta, ő maga például – a rengeteg szervezőmunkán kívül – az 500 négyzetméternyi gumiburkolat lerakásában segédkezett.

A segítőkész 11/8 osztály és az összegyűlt kupakok (Fotó: iskola)

A Táncsics gimnázium 11/8 osztálya is kivette részét a segítségosztásból. Még a tanév kezdetén az orosházi lakosságot is bevonva, gyűjtötték a műanyag kupakokat, így mintegy egymillió forint gyűlt össze A játszótér átadására az egész osztály meghívást kapott. Ott sem unatkoztak, hiszen a vendéket ők fogadták a délelőtt folyamán, majd a szalag átvágása után a játszótér birtokbavételét is segítették a sérült gyerekeknek. Az átadó ünnepségen Novák Katalin, az Emberi Erőforások Minisztérium (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mondott nyitóbeszédet, majd Kiss-Rigó László, a Szeged–Csanádi Egyházmegye püspöke megáldotta a játszóteret.
A beszédek után a díszvendégek közösen átvágták a játszóteret övező szalagot, lufik helyett pedig galambokat engedtek az ég felé.

A hétmillió forintba kerülő játszótér teljes összegéből a sikeres kampány ellenére még hiányzik 1,2 millió Ft, ezért az adománygyűjtés június végéig folytatódik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.