- hirdetés -

Sikeres tanévet zár a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti iskola. A tavaszi versenyszezonban több megmérettetésen is eredményesen szerepeltek az iskola növendékei. Az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a tánc- és képzőművészet mellett sokszínű zeneművészeti munkájával is eredményesen zárja az idei tanévet. A tavaszi időszakban a hangszeres növendékek sikeresen szerepeltek a megyében megrendezett versenyeken Békésen, Gyulán, Szarvason, a regionális megmérettetéseken Szegeden és Kiskunfélegyházán, de nemzetközi fellépésekről is dobogós helyezésekkel tértek haza.

Ezek az alkalmak remek lehetőséget adtak a tehetséges tanulók bemutatkozására, kiváló képességeik, hangszerjátékuk, tudásuk megmérettetésére. A versenyeken a zsűri a legtöbb alkalommal nemcsak a növendékek teljesítményét értékelte, hanem a felkészítő tanárok és zongorakísérők munkáját is. Így a művészeti iskola több pedagógusa is részesült eredményes felkészítésért tanári és zongorakísérői külön díjban.

A versenyen jól szerepeltek a művészeti iskola növendékei (Fotó: Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola)

Májusban a regionális, nemzetközi és megyei versenyek mellett, a művészeti iskola növendékei egy online versenyen, az ötödik alkalommal megrendezett WWWSTAR Zenei versenysorozaton vettek részt. A versenyre egy videóval neveztek a versenyezni vágyók. Az online megmérettetés célja többek között a fiatal tehetségek felfedezése, a klasszikus zene értékeinek népszerűsítése a gyermekek körében, a tudás és készségek bemutatása és mérése, neves szakemberekből álló zsűri értékelése alapján.

A versenyre fúvószenei és zongora kategóriában is jelentkeztek a művészeti iskola növendékei. Debreceniné Szabó Szilvia tanárnő és Kormányos Zoltán tanítványai is szép eredményeket értek el, hiszen május hatodikán a WWWSTAR Online Nemzetközi Fúvós És Zongora Minősítő Versenyen mini kategóriában arany minősítést kapott Czirle Dalma, Dominkó Villő és Kiss Hanna furulya játékával. A versenyen Kiss Hanna kapta korcsoportjának legmagasabb pontszámát, ezért megszerezte a „verseny reménysége díjat” is.

Gyermek kategóriában arany minősítést kapott Nagy Nóra, bronz minősítést Mihalik Pálma, mindketten furulyán játszottak a zsűri előtt. Mellettük színpadra lépett Torda Laura Edit, aki zongora számával bronz minősítést szerzett. A felkészülést Debreceniné Szabó Szilvia és Kormányos Zoltán tanárok segítették. 

A versenyekre való utazást és a részvételi díjak kifizetését minden alkalommal a Békéscsabai Tankerületi Központ támogatta, ezzel is biztosítva a versenyekre való nyugodt és kiegyensúlyozott felkészülést, a sikeres részvételt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.