- hirdetés -

Jochim Márk szombaton ezúttal Tokodon vett részt újabb minősítési versenyen. A Spartacus birkózói másnap Püspökladányban is szőnyegre léptek, csapatversenyen képviselve Békés megyét.

Az utolsó hazai egyéni versenyt bonyolították le Tokodon a serdülő korosztály birkózóinak a júniusi, győri Európa-bajnokság előtt. Mivel a legtöbb súlycsoportban már eldőlt a címeres mezek sorsa, így május 12-én viszonylag kevesen próbáltak szerencsét, 85 birkózó nevezett.

Az Orosházi Spartacus birkózójának, Jochim Márknak súlycsoportjában, az 57 kilogrammban viszont viszonylag sokan, 11-en próbáltak szerencsét. Márk ugyan győzelemmel kezdett, később viszont két rendkívül szorosan végződő, pontgazdag mérkőzésen vereséget szenvedett a negyeddöntőben, majd később a vigaszágon. Ezúttal a hetedik helyre volt elegendő a fiatal birkózó teljesítménye.

A teljes Békés megyei csapat a Spartacus (pirosban) birkózóival kiegészülve (Fotó: Facebook)

A Spartacus birkózói emellett a püspökladányi Szabó Gábor Meghívásos Szabadfogású Csapatversenyen is részt vettek, ahol az OBE-vel, a Dévaványával, a Nagyszénással és a Szarvassal együtt képviselték Békés megye színeit.

A megyei csapat a diák és serdülő korosztályban is a második helyet szerezte meg, az előkelő helyezések megszerzéséből a Spartacus birkózói is tevékenyen kivették a részüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.