- hirdetés -

Az Év Békés megyei ipari vállalkozásának választotta a Linamar Hungary Zrt-t az Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az elismerést Havasi Csaba vezérigazgató vette át a kamara éves küldöttgyűlésén, május 14-én. A cég emellett Kiváló Gyakorlati Képzőhely elismerésben is részesült.

Az önkéntes kamarai tagok közül az év Békés megyei kamarai vállalkozója Bartolák László lett, a békéscsabai Bartolák és Társai Kft. ügyvezető igazgatója, az év ipari vállalkozása az orosházi székhelyű Linamar Hungary Zrt., az év kereskedője, szolgáltatója a szarvasi Tóth Ferenc turisztikai egyéni vállalkozó, az év kézműves vállalkozója a sarkadi Papp János száraztészta-készítő, egyéni vállalkozó.

A Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2017. elismerések átadására is sor került. A megye legjobb kamarai tag képzőhelyei, ahol magas színvonalú szakmai oktatás folyik a következők: Bere Árpád gyulai egyéni vállalkozó (fogtechnika), az Eddy Bt. tulajdonát képező kondorosi Napsugár Vendéglő (vendéglátás), a Felina Hungaria Kft., (női szabó) a Linamar Hungary Zrt. (gépipar), a METO-DENT Bt. (fogtechnika), Rajki István cukrászmester (cukrász), Tímár Andrásné egyéni vállalkozó (vendéglátás).

Elkötelezett képzőhely

A Linamar Hungary Zrt., jogelődje révén, már az 1960-as évek óta foglalkozik gyakorlati képzéssel. Számos szakmát érint ez a tevékenység, ami az Alföld egyik legnagyobb autóipari alkatrészgyártással, mezőgazdasági- és építőipari gépgyártással foglalkozó multinacionális vállalata profiljába vág. A motiváció erősítésére a vállalat az alapjuttatáson felüli plusz, differenciált juttatási rendszert dolgozott ki a mintegy 150 tanulónak.

Havasi Csaba (j) vezérigazgatónak gratulál Orosz Tivadar kamarai elnök (Fotó: Rosta Tibor)

Tevékenyen részt vesznek a diákok tanulmányi versenyekre való felkészítésében is, és a kamara pályaorientációs tevékenységében is partnerek. Nyitottak a duális felsőfokú képzés irányába is, ahová
korábbi szakmunkás tanulóik is bekerülnek.

Az Év Békés Megyei Ipari Vállalkozása

A régió legnagyobb autóipari foglalkoztatójaként a Linamar Hungary Zrt. több mint 2600 munkavállalónak biztosít stabil munkahelyet. A vállalat célkitűzései között szerepel a mezőgazdasági és ipari gépgyártás fejlesztése mellett új technológiák alkalmazásával az autóipari versenyképességének további erősítése is.

A dinamikus fejlődéshez hozzájárul a vállalat stratégiai céljaival összhangban egy több mint két év alatt megvalósuló komplex, fejlesztési program. Három telephelyen üzemcsarnok bővítés és gépbeszerzés valósul meg, ezáltal 200 új munkahelyet teremtenek. A projektnek köszönhetően a vállalat bővíteni tudja a meglévő vevőinek termékkörét, ezen felül új vevőkkel kerül közvetlen értékesítési kapcsolatba, ami további portfólió bővítést eredményez elsősorban az emelőgépek gyártása területén.

Takács Árpád vezető kormánymegbízott (b), Havasi csaba vezérigazgató és Orosz Tivadar kamarai elnök (Fotó: Rosta Tibor)

Stratégiájában a növekedés állandó célkitűzés, melyhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő képzettséggel és felkészültséggel rendelkező motivált munkavállalói bázis, tehetséggondozás. Elsők között csatlakoztak a duális közép- és felsőfokú szakemberképzéshez. A vállalat kiemelkedő munkáját és elkötelezettségét a tanulóképzés terén az elmúlt hat évben a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kiváló Gyakorlati Képzőhely díjjal, 2017-ben az OFA Képzési Különdíjjal ismerte el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.