- hirdetés -

Szimbolikusan a Béke Homokbánya-tó partján írták alá azt az együttműködési megállapodást, melynek keretében újabb tíz térségi horgászegyesület csatlakozott a dél-békési tematikus horgászturisztikai útvonal kialakítását célul tűző tervekhez. A hétfői egyeztetésen Simonka György országgyűlési képviselő kiemelte, a cél, hogy közös munkával horgászturisztikai célponttá és központtá tegyék Dél-Békést.

Egy tematikus horgászturisztikai útvonal létrehozása érdekében fogtak össze Dél-Békésben, a szándéknyilatkozat első aláíróihoz – a Calendula Szövetség, az orosházi és a megyei önkormányzat, a négy orosházi horgászegyesület – május 7-én a battonyai, mezőhegyesi, mezőkovácsházi, kevermesi, nagykamarási, végegyházi, és nagyszénási horgászokat tömörítő horgászegyesületek is csatlakoztak.

Az orosházi egyeztetésen a kezdeményező Kinizsi Horgász Egyesület nevében Bozsár Lajos elnök köszöntötte a jelenlevőket, majd Simonka György országgyűlési képviselő, a Calendula Szövetség vezetője vázolta fel a megvalósítás útját, állomásait. Kiemelte, hogy összefogva, közösen gondolkodva ezen a területen is milliárdos nagyságrendű forrásokra pályázhat a térség.
– Meggyőződéssel vallom, hogy a dél-békési horgásztavak vízminősége javítható, a kulturált körülményeket megteremthetjük, ráadásul mindez nagyban hozzájárulhat a helyi gazdaság erősítéséhez is. Az ország első tematikus horgászturisztikai útvonalát hozzuk létre Dél-Békésben, amely GPS koordináták alapján vonzhatja térségünkbe a pihenni vágyókat országhatáron belülről és kívülről egyaránt – hangsúlyozta.

A Calendula Szövetség vezetője, Simonka György vázolta a tennivalókat és az elképzelést (Fotó Kecskeméti Krisztina)

Az egyeztetésen a jelenlevők aláírták az újabb, immár kibővített szándéknyilatkozatot, majd az összefogást kézfogással erősítették meg, jelezve azt is, hogy a következő egyeztetésük helyszíne Battonya lesz.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, orosházi kezdeményezés eredményeképp fogalmazódott meg az a terv, mely célul tűzi ki – Magyarországon elsőként – egy tematikus horgászturisztikai útvonal létrehozását Dél-Békésben, különös figyelmet fordítva a vizek tisztaságára, a horgászhelyek kulturált megközelíthetőségére, pihenőhelyek kialakítására és gondozására, bevonva a turisztikai és vendéglátóhelyeket is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.