- hirdetés -

A Táncsics Mihály gimnázium 85. generációjának szólalt meg utoljára a csengő május 5-én. A gimnázium ballagó diákjait dallal és jókívánságokkal köszöntötték, de az iskolazászlóra is új szalag került.

Az utolsó csengő szólalt meg a Táncsics gimnázium idén végzős diákjainak május 5-én, tíz órakor. Előtte a hagyományoknak megfelelően osztálytermeikben fogadták szüleiket, családtagjaikat és barátaikat, majd virágcsokorral a kezükben indultak el életük egyik legmeghatározóbb útjára. A diákok az iskola előtti Történelmi Emlékparkban kapták meg jókívánságaikat.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere üzenetben köszöntötte a ballagókat.
– Kívánom, hogy az elmúlt évek alatt megszerzett tudást jól kamatoztassátok, életetek soron következő akadályait sikerrel vegyétek, és azoktól megerősödve folytassátok az utat, ami számotokra kijelöltetett – hangzott el Dávid Zoltán köszöntő beszédéből.

Fésűné Bálint Gizella, a Békés Megyei Tankerületi Központ tanügyi referense kiemelte, milyen nagy múlttal rendelkező gimnáziumban fejezhetik be tanulmányaikat. Sok sikert kívánt a végzősöknek, remélve, hogy sikerül olyan életet kiépíteni maguknak, mely örömmel és megelégedettséggel töltheti majd el őket.

A Táncsics gimnázium 85-ik generációja ballagott el (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A 11. évfolyam nevében Kunos Diána köszönt el a végzősöktől, a végzősök nevében pedig Dudás Hanna mondott köszöntőt. Az életre szóló barátságok megkötését, a közös emlékeket és élményeket, a boldog pillanatokat emelték ki köszöntőjükben.
– Mindannyian hosszú, tartalmas utazásnak voltunk részesei. Köszönjük szüleinknek és tanárainknak a bátorítást és a támogatást. Bármerre is járunk, szívünk egy része örökre a Táncsicsé lesz – mondta Dudás Hanna.

Ezután Zalai Eszter Bartók Eszter búcsúdalát énekelte el végzős társainak, az iskola zászlajára új szalag került és tolmácsolták a ballagóknak a város többi iskolájának jókívánságait is.

A Történelmi Emlékparkban kapták meg a jókívánságokat a végzősök (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor)

Végül az iskola igazgatója Blahó János köszöntötte és egyben bocsátotta útjukra dákjait.
– Az ifjúság éveiben köttetett láncok sosem szakadnak el. Ami előttetek áll, a csupa nagybetűs élet csodálatos utazást hordoz magában. Minden nap tovább kell menned egy úton, ahol önmagad megismerése lesz a legnagyobb utazás. A gyermekkor során mindig van egy pillanat, amikor kinyílik egy ajtó és feltárulkozik a jövő. Bátran lépjetek be az ajtón, hogy sikeressé váljatok – hangsúlyozta beszédében az igazgató.

A tanulók osztályfőnökeikkel együtt a program zárásaként színes léggömböket eresztettek a magasba. Ma még ugyan az önfeledt búcsúzkodásé volt a főszerep, hétfőn azonban már az érettségi vizsgán adhatnak a ballagók számot tudásukról, elsőként magyar nyelv és irodalomból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.