- hirdetés -

Ezúttal két orosházi születésű képzőművész, Györffy Orsolya és Tóth Nóra kiállításának adott otthont a Városi Képtár a településalapítási ünnepségsorozat részeként.

A magát inkább grafikusnak tartó Györffy Orsolya és a fotózással is foglalkozó Tóth Nóra képeiből nyílt „Élet fája” néven kiállítás a településalapítási ünnepségsorozat részeként. A megnyitót április 26-án tartották a Városi Képtárban.

– Ők ketten orosházi születésű művészek és a hagyomány szerint az ünnepség keretein belül ilyenkor helyi vagy környékbeli művészt választunk, hogy mutassa be alkotásait. A lényeg, hogy a nő legyen a központi témája, e köré szerveztük az egész kiállítást, például dolgozó nő, nevelőnő vagy színésznő is felfedezhető az alkotásokon, amit június közepéig tekinthetnek meg az érdeklődők – mondta Szelényi Katalin, a Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársa.

Mezei-Fehér Judit köszöntötte a vendégeket és a művészeket (Fotó: Rosta Tibor)

A megnyitó részeként először Lestyán Mihályné és tanítványa Szelényi Júlia zongorajátékát hallhatták az érdeklődők, majd Mezei-Fehér Judit, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola rajztanára és igazgatóhelyettese köszöntötte a jelenlévőket és a művészeket. A kiállítás nevét, az „Élet fáját” a harmónia életben történő teljes megvalósulásaként jellemezte. Kiemelte, hogy mindketten a szépet és a jót hangsúlyozzák a műveikben.

– Fotózással csak 2-3 éve foglalkozom, most egy téma köré lett ugyan megszervezve a kiállítás, de sok helyszínen, sok esemény kapcsán készülnek. Van köztük olyan, ami egészen különleges, mint például egy otthonszülés vagy egy gyerekekkel kapcsolatos vidám szappanbuborék-fújás. Szoktam tájképeket is készíteni, de az emberi történetek a kedvenceim – nyilatkozta Tóth Nóra.

Az ünnepélyes megnyitót a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek gitáros produkciója zárta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.