- hirdetés -

Javában zajlanak a tavaszi munkálatok, már a főtéren is dolgoznak a Városüzemeltetési Zrt. munkatársai. Az ilyenkor szokásos módon felkészítik a főtér medencéit, melyeket az előttünk álló hosszú hétvégén töltenek fel.

A hónap elején fogtak a város nyári felkészülésébe, Orosháza több pontján bokrokat, fákat metszettek és füvet is nyírtak az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. dolgozói. A vezérigazgató elmondta, hogy ezen a héten újabb szakaszba léptek a karbantartási munkálatok. Benkő Ferenctől megtudtuk, hogy a főtéren a medencék alját tisztították, a szivattyúk javítását elvégezték, illetve a világítótesteket is kicserélték.

– Főleg a gépészeti karbantartás okozott komolyabb kihívást, hiszen a tél és az elmúlt évek megtették hatásukat. A berendezések egyre több odafigyelést igényelnek. Főként a szivattyúk lapátjával volt gondunk, hiszen algásodás elkerülése miatt vegyszeres kezelést kell alkalmaznunk a vízben, amelyek nem tesznek jót ezen alkatrészeknek – sorolja a problémákat a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója.

A hosszú hétvégén már vízzel teli medencéket láthatunk (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A főtér mellett az Árpád-kertben található szökőkútnál szükséges feladatokat is elvégzik. A vezérigazgató szerint az április 27-én kezdődő hosszú hétvégére beüzemelik a főtér medencéit és vele együtt mind a 128 darab csobogóját, valamint a Kossuth utcai szökőkút is teljes pompájában lesz látható. Addig is erre a linkre kattintva megnézhetjük milyen is lesz pár nap múlva a város főtere.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.