- hirdetés -

Az Eötvös-csarnokban ötödik alkalommal rendezte meg az Oros-Honvéd kupa regionális utánpótlás versenyét az Orosházi Judo Sportegyesület. A vasárnapi versenyen majd kétszáz fiatal lépett tatamira.

A dél-magyarországi régióba tartozó egyesületek 10-14 éves korú dzsúdósai már tíz óra előtt melegítettek és készültek a megmérettetésre, mely sokuk számára az első igazi nagy verseny volt pályafutásuk során.

– A gyerekek Békés-, Csongrád-, Bács-Kiskun-,  Tolna-, és Szolnok megyéből érkeztek városunkba. Száznyolcvannégy előnevezés érkezett, úgyhogy most is közel kétszázan versengenek majd. Orosházát öt versenyző képviseli, köztük a diákolimpiai és magyar bajnoki érmes Patyi Anna és Bőte Dominik. Bízom benne, hogy a mai napon több dobogós helyet is meg tudunk szerezni – mondta Tóth Béla, a rendező Orosházi Judo Sportegyesület vezetője.

Belső gáncs és pár pillanat múlva földön az ellenfél (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Az ünnepélyes megnyitó után négy szőnyegen kezdődtek meg a küzdelmek. Nagyon jó volt látni, hogy a versenyzők, zsenge koruk ellenére, milyen magas fokon művelik ezt a szép sportot, milyen magabiztossággal, természetességgel  használják a különböző dobásokat, fojtásokat, karfeszítést. Ebben az életkorban még sokkal pörgősebb, látványosabb, kevésbé statikus a dzsúdó, mint a felnőtt versenyeken megszokhattuk.  Élvezetes, izgalmas és színvonalas küzdelmeket szurkolhattunk végig . Szintén a versenyzők életkorából adódik, hogy egy-egy elvesztett meccs után még könnyeket is láthattunk a szemekben.

Patyi Anna szerzete az orosháziak egyetlen aranyérmét (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A színvonalas, professzionálisan rendezett és lebonyolított verseny végére az is kiderült, hogy az egyesületi vezető nagyon jól ismeri a mezőnyt és még jobban a saját versenyzőit. Minden esetre remek jósnak bizonyult, hisz az öt fős orosházi különítmény a várakozásoknak megfelelően, sőt talán túl is szárnyalva azt, hat(!) dobogós helyet szerzett.

Az orosházi dzsúdósok eredményei:

Diák C korosztály
45 kg Bjelik Dorina 3. hely

Diák A korosztály
32 kg Bőte Dominik 3. hely
50 kg Patyi Anna 1. hely

Serdülő korosztály
33 kg Szűcs Roland 3. hely
48 kg Patyi Anna 2. hely
+63 kg Pusztai Beatrix 2. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.