- hirdetés -

Egymásra épülő, komplex programmal bővítik a gyógyhellyé minősített Gyopárosfürdő kínálatát. A 650 millió forintos pályázati forrás segítségével megvalósuló fejlesztés – sétány, játszóház, meditációs park, kilátó stb. – plusz vonzerőt jelent majd a pihenni vágyók számára, és a szálláshelyek versenyképességét is növeli. A városvezetés célja a minden korosztály igényeit kielégítő beruházással az idelátogatók és az itt eltöltött vendégéjszakák számának további növelése.

A gyopárosi tavak környezetének fejlesztésére dolgozták ki azt a nagyszabású tervet, melyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében eredményesen pályázott az orosházi önkormányzat. A 650 millió forint összértékű beruházás célja az élménysűrítés, időjárástól független elemek kiépítése, és a pihenni, kikapcsolódni vágyók igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása, legyen szó a fiatalokról, a nagycsaládosokról vagy épp az idősekről.

– A „Hajó” játszóházat például úgy terveztük meg, hogy az bármilyen időjárási körülmény közt nyitott legyen az érdeklődők számára, akárcsak a még Magyarországon is kuriózumnak számító ún. „Forest Bathing” meditációs park, csökkentve ezekkel is a szezonalitást. Sétányt tervezünk, és gyalogos felüljárót építünk, ahonnan teljes panoráma nyílik majd Gyopárosfürdőre, és amelyet úgy neveztünk el: „Gyopáros Kapuja”, de lesz modern, európai szabványoknak megfelelő játszótér is – ismerteti lapunkkal a komplex fejlesztés legfőbb elemeit Elekes Lajos, területért felelős alpolgármester, hozzátéve pihenőhelyeket, parkolókat és kerékpártárolókat is kialakítanak, csakúgy, mint vendéglátóhelyet, mely a helyi értékeken alapuló gasztronómiát mutatja majd be.

Több mint félmilliárdos turisztikai fejlesztés Gyopárosfürdőn (Fotó: Rosta Tibor)

– Rengeteg munka van az eredményes pályázatok mögött. Ugyancsak Gyopárosfürdőn mozit alakítunk ki, mely az orosháziak régi igénye és megépül az a rendezvénytér, mely a fiatalok elvárásait veszi alapul. A Simonka György országgyűlési képviselő által vezetett „Calendula Szövetséggel” olyan programot tudtunk kidolgozni a turizmus fejlesztésére, mely a lehatárolt források segítségével komplex fejlesztést hoz Orosháza-Gyopárosfürdőre – hangsúlyozza az összefogás és a hatékony érdekképviselet jelentőségét Elekes Lajos.

A gyopárosi turizmusélénkítő fejlesztések nemcsak az idelátogató turisták, hanem a helyiek kényelmét, kikapcsolódását is szolgálják majd. Ezek az attrakciók is hozzájárulnak ahhoz, hogy a fürdő mellett plusz programokat, izgalmas élményeket, kiegészítő szolgáltatásokat nyújtsanak, növelve a gyógyhellyé minősített Gyopárosfürdő vonzerejét a hazai és határon túli turisták körében is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.