- hirdetés -

Mezgés diákok nyerték el az ország tizedik legjobb csapata, egyben Békés megye legjobb csapata címet, a II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen.

Március 23. és március 24. között Körmenden rendezték meg a II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny. Az ország 107 rendészettel foglalkozó iskolájából 75 csapat vállalta a nevezést a kemény megmérettetésre. A GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma („Mezgé”) a régiós selejtező után a 12. legjobb eredménnyel jutott a döntőbe a Sarkadi Angéla – Györki Erik – Korom Richárd – Piti Ádám összetételű csapattal.

Az országos versenyre való felkészülésnél a szaktanárok és a csapattagok mindent megtettek, hogy a legjobb eredményt érjék el. Felkészülésünket nehezítette Sarkadi Angéla sérülése, amely miatt az utolsó pillanatban Gál Gabriella személyében új tag került a csapatba. Ilyen előzmények után utaztak Körmendre, ahol az ország legjobb iskolái voltak jelen.

Elnyerték az ország tizedik legjobb csapata, egyben Békés megye legjobb csapata címet (Fotó: Jova Attila)

Az igen sokrétű versenyen a csapatoknak meg kellett mutatniuk elméleti tudásukat, azaz szakmai irányultságú műveltségi-, idegennyelvi-, informatikai- és közlekedési feladatokat oldottak meg. Ugyanakkor gyakorlati képességeikről is számot kellett adni a versenyzőknek, akik így akadálypályán, lövészeten, rendőri szakmai feladaton, katasztrófavédelmi szakmai feladaton és büntetés-végrehajtási szakmai ügyességi feladaton vettek részt.

Mindezeken túl minden csapattag esetében megtörtént a fizikai állapotfelmérés egy nagyon nehéz erőnléti ötpróba végrehajtásával.
A régiós eredmények ismeretében bármilyen eredmény születhetett. Az adott forma, hiba és a versenystressz döntően befolyásolhatta a csapatok szereplését.

Végeredményben, elnyerték az ország tizedik legjobb csapata, egyben Békés megye legjobb csapata címet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.