- hirdetés -

Szinte minden orosházi tudja, hol található a Könd utcán Benkő Juditék fürdőszoba felszerelési üzlete. Szerelők javasolják megrendelőiknek és egymásnak a vásárlók, már jó néhány esztendeje. (x)

Az AKG-nál történt nagy létszám leépítéssel kezdődött, 1994-ben. Sokaknak megszűnt a munkahelye és valami mással kellett a megélhetést biztosítaniuk. Benkő Judit és kollégája, üzlettársa, Juhász József is vállalkozásba kezdtek. A Kígyó utca Töhötöm utca sarkán, a mai Családi Mini Csemege helyén béreltek helyiséget és indították el minimális tőkével, minimális ismeretséggel, kevés beszállítóval sok családi és baráti segítséggel a mostani fürdőszoba felszerelési üzlet elődjét. Akkoriban egy utánfutós, öreg Daciával, maguk jártak árúért. Az idők során aztán megismertek jó néhány beszállítót.

– Nagyon kevés árú volt még akkor a boltban, főként fitting áruk, vízszerelési anyagok. Néhány dolgot bizományba kaptunk, és ha nehézkesen is, de úgy tűnt beindul a bolt. Később a Széchenyi-hitel segítségével jutottunk valamelyest tőkéhez és akkor alakítottuk ki a mostani üzletet. Egy üzlethelyiséggel és az udvaron egy raktárral. Később a lakás egy részét áldoztuk be a bővítés érdekében, 2000-ben pedig sikerült megvenni a mellettünk lévő sarki házrészt és abból lett leválasztva az üzlet harmadik helyisége – mesél a kezdetekről Benkő Judit.

Minőség, lehetőleg olcsón

A bolt eredeti profilját megtartották a bővülés mellett is. Változatlanul kaphatóak a szerelési anyagok, csövek, PVC idomok, de komoly választék van szaniter árukból is. Csapok, csaptelepek, WC csészék, tartályok, különböző fürdőkádak, zuhanykabinok sorakoznak a boltban.

A bőséges választékból mindenki megtalálja a neki valót (Fotó: Rosta Tibor)

– Mostanra már nagyon sokféle termék közül lehetne válogatni. Annyira, hogy teljes palettát szinte lehetetlen tartani. Kiválasztottunk néhány márkát és azokat forgalmazzuk a boltban. Ezek többségükben a jó középkategóriát képviselik, megfizethető, lehetőleg minél olcsóbb árfekvésben.  Az idők során kialakult egy jó törzsvásárlói kör, akik rendszeresen visszajárnak. Azok a szerelők, akik innen dolgoznak szívesen ajánlják partnereiknek az üzletet. Fontos szempont számunkra, hogy ami nálunk kapható, ahhoz mindig legyen alkatrész is – fogalmaz meg egyfajta hitvallást a tulajdonos.

Mindig kiszolgálni a vevőt

Bármilyen kérése van a vásárlóknak, azt igyekeznek teljesíteni. Ha csak egy kis csavar hiányzik, azt is beszerzik, meghozatják. Voltak  időszakok, amikor nehéz volt talpon maradni. A válság idején, vagy amikor másik boltot nyitottak „rájuk” a közelben, de a jó üzletpolitika, miszerint a vevő kívánsága az első, ekkor is segített.

– Mindig ügyeltünk arra, hogy a nyitvatartási időt betartsuk, nem zárunk be egy-két hétre nyáron sem, sőt sürgős esetekben nyitvatartási időn kívül is megpróbálunk segíteni. A jövőt illetőleg is megvannak a terveink, de erről most még korai lenne beszélni – zárja kedves mosollyal a beszélgetést Benkő Judit. (x)

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.