- hirdetés -

A mindennapi élet lelki szenvedéseiről indított előadássorozatot februárban a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A második előadásra március 19-én, 14 órakor került sor a polgármesteri hivatal nagytermében.

Az ingyenes regisztrációhoz kötött rendezvényre nagy volt az érdeklődés, sokan hallgatták meg Dobóvári Béla klinikai szakpszichológus előadását. 

– A szorongás az emberi lét egyik alapvető problémája. Ma már biztosan állíthatjuk, hogy szorongás áll bizonyos testi kóros állapotok hátterében, más esetekben fizikai betegségek következményeként alakul ki. Életünk során szinte mindannyian találkozunk szorongással – mondta a szakpszichológus. 

Dr. Dobóvári Béla klinikai szakpszichológus tartott előadást (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

De mi valójában ez a komplex jelenség, amelyet noha már mindnyájan átéltünk, mégis oly rejtélyesnek tűnik? Mit tudunk az egyik leggyakoribb megjelenési formájáról, a pánik betegségről? És mit tehetünk ellene, milyen orvosi és pszichológiai módszereket használhatunk azért, hogy megszabaduljunk tőle? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a lélektan, a pszichiátria és a pszichoterápia szempontjaiból, a filmművészet eszköztárát is felhasználva, Dobóvári Béla klinikai szakpszichológus. 

A közel két óra alatt a jelenlévők teszteket tölthettek ki, választ kaphattak a témával kapcsolatban felmerülő kérdéseikre, illetve fontos információkkal is gazdagodtak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.