- hirdetés -

Vona Gábor pártelnök úgy nyilatkozott a párt orosházi képviselő-jelöltjével szemben felmerült vádakra: hazugnak tartja ezt, de ettől függetlenül meg fogja vizsgálni, és amennyiben kiderül, hogy tévedett, tudja, mi a dolga – írta az MTI a március 14-én, Pétervásárán tartott jobbikos fórumot követően.

A tudósításból kiderül, lemondásra szólította föl Vona Gábor Jobbik-elnököt Rubi Gergely, a párt korábbi országgyűlési képviselője szerdán, Pétervásárán, a pártelnök választási fórumán. Amikor tájékoztatója után Vona Gábor kérdések és vélemények megfogalmazására bíztatta a jelenlévőket, a színpad függönye mögül előlépett Rubi Gergely. Felhívta a figyelmet, hogy míg Vona Gábor előadásában utalt rá: a jobbikos politikusok „makulátlanok”, Szabó Ervin, a párt egyik Békés megyei képviselő-jelöltje ügyvédi tevékenysége során bűntettet követett el, miközben „magyarokat csicskáztató cigánybűnözőket védett”. Mindezt dokumentumokkal tudja alátámasztani – tette hozzá Rubi Gergely.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje (k) lakossági fórumot tart a pétervásárai Szántó Vezekényi István Mûvelõdés Háza és Könyvtárban 2018. március 14-én. Mellette Dudás Róbert, a Jobbik Heves megyei elnöke (MTI Fotó: Komka Péter)

Vona Gábor válaszában kijelentette: nem mond le. Közölte: a hozzászóló a Jobbik minden kampányrendezvényét végigkíséri és megpróbálja megzavarni azokat, miközben „valamilyen furcsa ok miatt ilyenkor a Magyar Televízió is mindig megjelenik”. A párt képviselő-jelöltjére vonatkozó vád kapcsán jelezte: hazugnak tartja ezt, de ettől függetlenül meg fogja vizsgálni és amennyiben kiderül, hogy tévedett, „tudja, mi a dolga”.

Az MTI-hír nyomán megkérdeztük dr. Szabó Ervint, a Jobbik orosházi képviselőjelöltjét, mit tud az esetről, milyen iratok lehetnek Rubi Gergely birtokában, illetve indult-e vele szemben belső vizsgálat a Jobbikban? Dr. Szabó Ervin válaszok helyett mindössze azt közölte, hogy büntetőfeljelentést tett az elhangzottak miatt, és minden médiával szemben sajtóhelyreigazítási kérelmet nyújtott be, aki a tudósítást közreadta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.